MAJSTOR

Modrić prozvao Mesija i Ronalda: Ispada da trofeji imaju važnost i vrijednost samo kada ih oni dobiju

Agencije

Avaz Sport

15.12.2018

Hrvatski reprezentativac i veznjak Reala Luka Modrić kazao je da je nedolazak Lea Mesija (Messi) i Kristijana Ronalda (Cristiano) na dodjelu nagrade za najboljeg igrača svijeta nelogičan potez.

Podsjećamo, Modrić je ove godine s Realom osvojio Ligu prvaka, a na Svjetskom prvenstvu u Rusiji vodio je Hrvatsku do finala, gdje su "Vatreni" poraženi od Francuske.

- Njihov nedolazak nije logičan. Ispada da trofeji imaju važnost i vrijednost samo kada ih oni dobiju. Nije to fer ni prema kolegama igračima, ni prema glasačima koji su deset godina njih proglašavali najboljima, a ni prema nogometu i navijačima. Ronaldo i Mesi dva su fenomena, iznad svih po kvalitetama. 

Ali ovdje je riječ o sezonskom učinku i valjda nešto znači to što su isti rezultati glasanja kod selektora, trenera, igrača, legendi nogometa, novinara i navijača. Ili su oni svi u zabludi? Ako ćemo glasati o kvaliteti igrača, onda treba dati sve trofeje Mesiju i Ronaldu dok god budu igrali i ukinuti bilo kakve izbore - izjavio je Modrić za ''Sportske novosti''.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.