ENGLESKA

Počeo u Želji, završio u Junajtedu: Mama je dva puta spustila slušalicu Fergusonu

Još radi za Mančester junajted

Bojan Đorđić: Nekad najbolji mladi igrač Mančester junajteda. Instagram

Index.hr

16.12.2018

Bojan Đorđić nije najpoznatije ime ljubiteljima regionalnog nogometa, ali je svakako ime vrijedno spomena, pogotovo pred najveći derbi engleskog nogometa između Liverpula i Mančester junajteda, koji će snage odmjeriti danas u 17 sati na Enfildu u sklopu 17. kola engleske lige.

Iako je Đorđić nepoznat na ovim prostorima, iza sebe ima zanimljivu priču vezanu za najtrofejniji engleski klub.

Đorđić je krunu karijere doživio na poziv legendarnog Aleksa Fergusona (Alex Ferguson). Igrao je za Mančester junajted, dijelio svlačionicu s čuvenom "klasom 1975." i bio proglašen najboljim igračem njihove akademije.

U razgovoru za Sportsport.ba Đorđić je otkrio neke dosad nepoznate detalje iz svoje bogate karijere.

- U nogometu je najbitnije da u pravom trenutku pokažeš kvalitet, a meni je to, srećom, pošlo za rukom. Skauti Mančester junajteda su me zapazili još kada sam imao 15 godina, nastavili su me pratiti i onda je nakon nekog vremena došlo do toga da zazvoni telefon i da na drugoj strani bude ni manje ni više nego Ferguson. Sjećam se da mu je mama Mira dva puta spustila slušalicu, mislila je da se neko šali, jer u to vrijeme se nekako i pisalo da me oni žele. Nakon što smo se konačno čuli, došlo je i do dogovora, platili su me više od milion eura i odveli u Mančester junajted. Nedugo nakon što sam otišao, proglasili su me i najboljim igračem na akademiji - prisjeća se Đorđić, koji je kroz karijeru promijenio veliki broj klubova.

Đorđić nije ostavio velik trag na Old Trafordu, odigrao je svega nekoliko službenih utakmica.

- Došao sam kao veliki talent, jedno vrijeme sam bio i najbolji igrač na akademiji, ali, eto, sudbina je htjela drugačije. Danas ima onih koji će reći: "Ma, kakav on...", a ustvari nikad nisu ni bili blizu Old Traforda, a da ne govorim o tome jesu li imali priliku igrati za Mančester junajted. Čast mi je što sam uopće imao priliku biti dio takvog kluba i što sam na kraju krajeva ostao čovjek i poslije karijere - dodaje.

Iako se nije naigrao, i dalje je dio tima iz Mančestera.

- Da, baš tako. Radim za njihovu klupsku televiziju i, kada su pripreme, također, putujem s prvim timom, radim reportaže i intervjue. Uz to, igram i za veterane Mančester junajteda protiv, recimo, majstora kao što je Ronaldinjo (Ronaldinho). Danas se često našalim pa kažem suigračima: "Vi ste legende, dok ja imam više utakmica za veterane nego za prvi tim." Očito je da u Mančesteru cijene i neke druge vrijednosti pored onih igračkih, jer milioni igrača su prošli kroz klub, a na kraju, eto, baš ja dobijem tu priliku - ističe Đorđić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.