NAJAVA

Liverpul nikada nije bio veći favorit protiv Junajteda

Samo jedna pobjeda gostiju u posljednje četiri utakmice

Murinjo i Klop najavili utakmicu. Arhiv

V.D

16.12.2018

Danas je na rasporedu najveći engleski derbi. Liverpul dočekuje Junajted i traži pobjedu za povratak na prvo mjesto.

Prema kladionici MOZZART, Liverpul je favorit u ovom duelu i kvota na njihovu pobjedu je 1.60, na pobjedu gostiju ponuđena je kvota 5.70, a na remi 4.00.

Junajted i Liverpul su u historiji odigrali mnogo velikih derbija, ali nikada pred jedan ovakav duel više stvari nije bilo na strani "Redsa". 

Ekipa Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) ima 16 bodova prednosti, u boljoj je formi, atmosfera u ekipi je na vrhunskom nivou dok kod gostiju situacija je totalno suprotna.

Ekipa Žozea Murinja (Jose Mourinho) je u krizi mjesecima, uz povremene bljeskove na individualni kvalitet igrača, uz to čak 8 igrača je upitno ili neće igrati u derbiju.

Pokušat ćemo doći do pobjede, znamo da igramo protiv lidera, tima koji je na vrhuncu, ali i mi imamo svoje adute. Imamo potencijal iako smo u problemima zbog povreda. Dileme oko sastava još imam, jer ne znam koga ću imati na raspolaganju - izjavio je trener gostiju Murinjo. 

Junajted je slavio samo jednom u posljednja četiri duela u svim takmičenjima. S druge strane, Liverpul reda pobjede i napravio je veliku stvar prolaskom u Ligi prvaka. 

"Redsi" su vikend dočekali na prvom mjestu, ali u duel ipak ulaze kao drugoplasirani zbog jučerašnje pobjede Mančester sitija. Također imaju problema s povredama, nedostajat će im Arnold, Matip i Gomez.  

Duel je najavio i trener domaćih Klop, koji je izjavio: 

- Znam da će biti teška utakmica, ali spremni dočekujemo duel. Ove sedmice smo ostvarili ono što nam je bio glavni cilj, prolazak u Ligi prvaka, imali smo jedan dan odmora. Od četvrtka smo mislima u ovom duelu i jedva čekamo početak.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.