KARIJERE

Srđan Grahovac: Možda se vratim u Kazahstan

Piše: S. K.

17.12.2018

Rođeni Banjalučanin Srđan Grahovac, zvanično član Astane, odigrao je proteklu godinu kao pozajmljeni igrač u dresu Rijeke, ali će se, prema svemu sudeći, već ove zime vratiti u glavni grad Kazahstana.

Novi trener

- Najvjerovatnije odlazim iz Rijeke. Istina, određeni kontakti u vezi s mojim ostankom postoje, ali ćemo, u dogovoru s Astanom, vidjeti šta i kako dalje. Tačnije, da li se vraćam u Astanu ili će se desiti nešto drugo, zavisit će isključivo od toga kakav je zajednički interes mene i kluba – pojasnio je Grahovac.

Po dolasku u Rijeku, Srđan se veoma brzo izborio za mjesto standardnog prvotimca, ali je nakon dolaska Igora Bišćana izgubio status startera.

- Tačno je da sam u posljednje vrijeme više na klupi nego u početnoj postavi, a razlog za to je što mi ističe pozajmica. Imamo novog trenera i logično je da on sastavlja tim na duže vrijeme, tako da je to sasvim u redu – potvrdio je Grahovac.

Na pitanje očekuje li povratak u selekciju BiH, nekadašnji kapiten mlade reprezentacije imao je samo kratak odgovor.

- Što se tiče reprezentacije, već više od dvije i po godine nemam nikakav kontakt ni sa kim iz Saveza. U svakom slučaju, želim im puno sreće u narednim kvalifikacijama – rekao je Grahovac, koji je, nakon 23 utakmice za mladu, i za seniorsku reprezentaciju BiH upisao tri nastupa.

Loši tereni 

Kako sam kaže, bez obzira na to gdje igra, obavezno prati sva dešavanja u bh. fudbalu.

- Svakako da nastojim da sam dobro upoznat s dešavanjima u fudbalu BiH, najviše zbog brojnih prijatelja koji igraju u raznim ekipama. Mislim da su najveći problem za fudbal u BiH loši i neuslovni tereni. Nadam se da će se to napokon riješiti, najviše zbog svih tih talentovanih dječaka koji, zbog loših uslova, napuštaju fudbal. Ukoliko se to riješi na pravi način, ti momci pokazat će sav svoj talent i potencijal, i dobit ćemo jaču, bolju i atraktivniju ligu, sa mnogo više gledalaca na tribinama – zaključio je Grahovac. 

Najveća fudbalska ljubav

Kao rođeni Banjalučanin i fudbaler koji je ponikao na Gradskom stadionu, nezaobilazna tema priče je Borac.

- Svakako da, bez obzira na sve, najviše pratim dešavanja u Borcu. On će uvijek biti moj klub i najveća fudbalska ljubav!

Već godinama, pa i decenijama, svi mi se nadamo da će napokon stati na noge i postati stabilan klub koji će svake godine izlaziti na međunarodnu scenu – kategoričan je Grahovac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.