ITALIJA

Zvanična stranica Rome prenijela da je Džeko sportista godine u BiH

Podsjetili su i da je bh. napadač u sezoni 2017./2018 .igrao polufinale Lige prvaka

Džeko: Pruža fenomenalne partije u dresu Rome. Arhiv

Nezavisne novine

18.12.2018

Vijest da je Edin Džeko dobitnik nagrade za najboljeg sportistu godine Bosne i Hercegovine u izboru "Nezavisnih novina" i BHRT-a prenijela je i zvanična stranica Dijamantovog kluba Rome.

Borba, želja, nada, sreća, tuga... Sve sam to osjetio ove sezone. Nastavio sam da dajem sve od sebe i davat ću dok god igram. Da ste mi nekada rekli da ću igrati polufinale Lige prvaka, smijao bih se - piše na stranici "Vučice".  

Iz rimskog kluba podsjetili su da je Edin u sezoni 2017./2018. igrao polufinale najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi - Lige prvaka, te da je ostvario veliki uspjeh s reprezentacijom BiH u Ligi nacija, osvojivši prvo mjesto u grupi.

Inače, Dijamant će s Romom u osmini finala Lige prvaka "koplja ukrstiti" s Portom, a obećao je da će pokušati ponoviti rezultat iz prošle sezone. 

- Pokušat ćemo da uradimo isto opet, iako mislim da je prošla sezona bila nešto jedinstveno. Bilo je sve mnogo drugačije, posebno one nevjerovatne utakmice protiv Barcelone i Liverpula - borba do samog kraja - poručio je Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.