ZVANIČNO

Ole Gunar Solšer novi trener Mančester junajteda

Lakši zadaci na početku, a zatim slijedi spektakl

Solšer: Privremeno rješenje. AFP

Avaz Sport

19.12.2018

Novi trener Mančester junajteda je Ole Gunar Solšer (Ole Gunnar Solskjaer), potvrdio je klub. On će na klupi tima s Old Traforda biti privremeno rješenje i vodit će ekipu do kraja sezone. Za 45-godišnjeg norveškog trenera ovo će biti najveći izazov u karijeri, a treba reći da je u periodu od 2008. do 2010. godine vodio rezervni tim Junajteda. Zatim je bio na klupi Moldea, a 2014. kratko se zadržao u Kardifu. 

Kao igrač, Solšer je za Junajted postigao 126 golova i osvojio je šest titula prvaka Engleske. 

Norveški stručnjak imat će lagan start s novim timom. "Crveni đavoli" do kraja ove godine igraju s Kardifom, Hadersfildom i Bornmutom, što nije težak raspored, dok ih u januaru čekaju susreti protiv Njukasla, Redinga, Totenhema, Brajtona i Barnlija.

Nakon toga u periodu od 12. februara do 16. marta slijedi pravi izazov za novog šefa struke Junajteda. 

Februar će "Crveni đavoli" otvoriti gostovanjima Lesteru i Fulamu, a te utakmice bit će u sjeni onoga što ih čeka 12. februara, kada će na svom Old Trafordu dočekati Pariz Sen Žermen u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Nakon toga Junajted će imati pauzu od 12 dana da bi se spremio za novi veliki derbi. Na Teatru snova će 24. februara dočekati Liverpul, a februar će završiti utakmicom protiv Kristal palasa. 

Mart će otvoriti utakmicom protiv Sautemptona, a zatim ih 6. marta očekuje revanš protiv Pariz Sen Žermena osmini finala Lige prvaka. Pakleni raspored nastavlja se 9. marta, kada će gostovati Arsenalu, a sedam dana poslije na Old Trafordu će dočekati velikog gradskog rivala Mančester siti.

Junajted će tako ključne utakmice igrati u februaru i martu, i tek tada bi mogli znati hoće li Solšer biti heroj kluba ili najveći gubitnik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.