LIJEPA CIFRA

Trljaju se ruke na Maksimiru: Dinamo zaradio 50 miliona eura

Za bh. reprezentativca Amera Gojaka traže 15 miliona eura

Dinamo: Lijepa zarada u 2018. godini. AFP

Index.hr

20.12.2018

Teško da je 2018. godina na sportskom planu mogla biti bolja za Dinamo.

Hrvatski prvak je od ljeta zaradio malo više od 50 miliona eura. Za nastupe u Evropi dobio je 14,1 milion eura (dosad je od toga naplatio 11,9 miliona), a na transferima je zaradio dodatnih 37,5 miliona eura.

U ljetnom prijelaznom roku Dinamo je prodao Filipa Benkovića za 15 miliona eura, Bornu Sosu i Antu Ćorića za po 8, Soudanija za 3, Hodžića za 2 i Fiolića za 1,5 miliona eura - ako je vjerovati brojkama koje maksimirski klub plasira u javnost putem njemu bliskih medija.

Velik interes vlada za četvoricom Dinamovih nogometaša koji su sjajno odradili prvu polusezonu. Danija Olma, najboljeg igrača, Dinamo ne planira prodati za manje od 25 miliona eura. Ako dođe takva ponuda (moguć je popust od milion-dva za klubove s kojima je ranije sarađivao), Katalonac odmah odlazi, otkrivaju "Sportske novosti".

Za bh. reprezentativca Amera Gojaka u Dinamu traže 15 miliona eura, za Arijana Ademija je odbijena ponuda od šest miliona, a šest miliona eura potrebno je platiti hrvatskom prvaku za transfer golmana Dominika Livakovića.

Dinamovci su otišli na godišnji odmor nakon pobjede protiv Hajduka i u pogon se vraćaju 5. januara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.