NOGOMET

ESPN-ov novinar: Perez je namjestio žrijeb

Prvi meč u februaru

Prvi čovjek Madriđana s predsjednikom FIFA-e. AFP

index.hr

20.12.2018

Prvak Evrope Real Madrid će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Ajaksa. Prva utakmica na rasporedu je 13. februara, a revanš je 5. marta.

Real je u ovom dvomeču apsolutni favorit i sve osim prolaska među osam za "Kraljeve" bi bila katastrofa. Stoga nije čudno da su u Madridu bili prezadovoljni žrijebom koji ih je spojio s mladom holandskom ekipom.

Nekoliko dana nakon što su izvučeni parovi osmine finala Horhe Ramos (Jorge), novinar urugvajskog ESPN-a, iznio je niz teških optužbi na račun predsjednika Real Madrida Florentina Peresa (Perez).

Ramos je usred TV prijenosa rekao kako je od osobe bliske Peresu dobio poruku u kojoj je stajalo da je gazda Reala pet dana prije žrijeba počeo raditi pritisak na UEFA-u kako bi Real izvukao "Kopljanike". Na kraju se upravo to i dogodilo. 

Ovo nije prvi put da se Real povezuje s čelnim ljudima UEFA-e. Posljednjih nekoliko godina mnogi su tvrdili da je Real imao veliku pomoć sudijske organizacije u nokaut fazi Lige prvaka, a posljednju ozbiljnu optužbu na račun Peresa i njegovog utjecaja na krovnu kuću evropskog nogometa iznio je Zlatan Ibrahimović. Ibra je sljedećim riječima komentirao Modrićevu zlatnu loptu.

- Sada znamo da je Peres bio taj koji se takmičio s Mesijem za Zlatnu loptu, a ne Ronaldo - rekao je Zlatan implicirajući da su Ronaldo i Modrić osvojili nagradu zato što su iza sebe imali Florentina Peresa i jak lobi Real Madrida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.