NJEMAČKA

Megaderbi dvije Borusije otvara posljednje kolo jesenjeg dijela Bundeslige

"Milioneri" su lideri i imaju šest bodova više od drugoplasiranog Menhengladbaha

Bundesliga: Dortmund ima šest bodova više od Menhengladbaha. AFP

Avaz Sport

21.12.2018

Posljednje kolo jesenjeg dijela Bundeslige večeras od 20.30 sati otvara mega derbi između dvije Borusije (Dortmund i Menhengladbah), koje su i dvije prvoplasirane ekipe na tabeli. 

"Milioneri" su lideri i imaju šest bodova više od drugoplasiranog Menhengladbaha.Prema kladionici MOZZART ekipa iz Dortmunda je favorit protiv svog imenjaka, a kvota na pobjedu "Milionera" iznosi 1,55, na remi 4,20, dok se na trijumf Menhengladbaha nudi kvota od 6,00.

Treba istaknuti da je u prošlom kolu tim iz Dortmunda doživio i prvi ovosezonski poraz. Fortuna, ekipa koja je do nedavno bila i posljednja na tabeli šokirala je Dortmund (2:1).

S druge strane, Menhengladbah je osmi put slavio na domaćem terenu pa su prvi dio okončali sa maksimalnim učinkom pred svojim navijačima i u najgorem slučaju će prezimiti na trećem mjestu, što je svakako i više od onoga što su očekivali.

Prošle sezone u Dortmundu je domaćin deklasirao goste iz Menhengladbaha sa 6:1.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.