ENGLESKA

Junajted gostuje Kardifu: Solskjer želi trijumf u debiju

Tim s Old Traforda važi za favorita u ovom duelu

Solskjer: Danas će debitirati na klupi Junajteda. AFP

Avaz Sport

22.12.2018

Nakon što je Žoze Murinjo (Jose Mourinho) dobio otkaz u Mančester junjatedu, njega je na klupi tima s Old Traforda naslijedio Ole Gunar Solskjer (Ole Gunnar Solskjaer). 

Legendarni Norvežanin danas će debitirati na klupi "Crvenih đavola", i to na gostovanju kod Kardifa u utakmici 18. kola engleske Premijer lige. 

Prema MOZZART kladionici, Junajted važi za favorita u ovom meču. Kvota na trijumf "Crvenih đavola" iznosi 1,55, na remi 4,00, dok se na pobjedu domaćina nudi kvota od 6,25.

Solskjer je već najavio da će njegova ekipa igrati napadački, što za vrijeme Murinja nije bio slučaj. U tim će vratiti Pola Pogbu (Paul), koji je ušao u sukob s Murinjom, pa je na kraju pao u drugi plan. Norveški trener u ovom meču neće moći računati na Romelu Lukakua, koji je dobio dozvolu kluba za sedmicu odsustva.

- Imamo veliki broj igrača i svi oni će dobiti priliku da pokažu da zaslužuju dres Junajteda. Šta je bilo, bilo je. Svi počinju od nule, potrebni su nam igrači koji će pružati kvalitetne partije - rekao je Solskjer.

Kardif trenutno zauzima 16. poziciju na tabeli i sigurno će do kraja sezone voditi grčevitu borbu za opstanak. S druge strane, Junajted se, nakon rezultatske krize, nalazi na 6. mjestu, koje ne vodi u Evropu, pa će "Crveni đavoli" imati imperativ pobjede u ovom meču. Utakmica između Kardifa i Mačester junajteda igra se večeras s početkom od 18.30 sati.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.