NOGOMET

Real ne razmatra Žozea Murinja kao opciju na mjestu trenera

Serhio Ramos stao u odbranu Solarija

Napustio klupu Reala 2013. godine. AFP

Index.hr

21.12.2018

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) dobio je otkaz ranije u sedmici na mjesto menadžera Mančester junajteda, što je odmah pokrenulo glasine gdje bi portugalski stručnjak mogao završiti nakon neuspješne tri sezone u Engleskoj.

Jedan od klubova koji se najviše spominjao je Real Madrid, ali "Marca" tvrdi da od toga nema ništa. Navode da u Realu ne razmišljaju o Murinju u nijednom scenariju.

Nadležni u klubu ne vide Murinja kao dugoročno ni kratkotrajno rješenje na mjestu trenera. Vjeruju da Santijago Solari (Santiago) može dovesti ekipu u dobru formu prije početka osmine finala Lige prvaka u februaru.

Murinjo je i dalje u dobrom odnosu s predsjednikom Florentinom Peresom (Perez), ali Španci tvrde da je glavni razlog tome pristojnost.

Kada je otišao iz kluba 2013., ostavio je loše odnose s igračima, a njegova loša iskustva u Čelziju i Mančester junajtedu ne mogu se izbrisati - navodi "Marca".

Kapiten Reala Serhio Ramos (Sergio) stao je u odbranu trenutnog trenera Santijaga Solarija, traživši poštovanje za argentinskog stručnjaka zbog puno pitanja novinara o mogućem dolasku Murinja u Real.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.