ENGLESKA

Solskjer preporodio Junajted: "Crveni đavoli" petardom srušili Kardif

Tim s Old Traforda slavio rezultatom 5:1

Engleska: Junajted deklasirao Kardif. AFP

Avaz Sport

22.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Ole Gunar Solskjer (Ole Gunnar Solskjaer) na klupi Mančester junajteda debitirao je pobjedom, pošto su "Crveni đavoli" u okviru 18. kola engleske Premijer lige pobijedili Kardif rezultatom 5:1

Junajted je do vodstva došao već u 4. minuti. Markus Rašford (Marcus Rashford) je iz slobodnjaka sa velike udaljenosti fenomenalno šutirao i lopta je završila u donjem desnom uglu gola Kardifa. Junajted je nastavio da napada. U 22. minuti ponovo je Rašford zaprijetio, primio je odličan pas u šesnaestercu i šutirao, ali je na kraju njegov udarac bio blokiran.  "Crveni đavoli" duplirali su vodstvo u 29. minuti. Pol Pogba (Paul) asistirao je Ander Hereri (Herrera), koji je dalekometnim udarcem iznenadio golmana Kardifa i poslao loptu u gornji desni ugao za 2:0. 

U 38. minuti Kardif je smanjio vodstvo Junajteda na 2:1. Viktor Kamarasa (Victor) bio je precizan s bijele tačke, pošto je prethodno Rašford igrao rukom unutar kaznenog prostora. 

Ipak, samo tri minute kasnije, "Crveni đavoli" su došli do novog gola. Antoni Marsijal (Anthony Martial) je dobro primio loptu i savladao golmana sa preciznim udarcem koji se odbio u gol od donji dio lijeve stative za 3:1 i rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku je Junajted igrao fenomenalno. Redale su se prilike pred golom Kardifa. U 57. minuti Sol Bamba bio je neoprezen i skrivio je penal. Siguran s bijele tačke bio je Džesi Lingard (Jesse) koji je poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu za visokih 4:1.

Novu sjajnu priliku za Junajted imao je Rašford u 63. minuti, ali je promašio gol za nekoliko centimetara nakon što mu je loptu dodao Lindelof. U 70. minuti  Pogba  je uputio snažan udarac sa ruba šestnaesterca. Njegov opasni pokušaj, upućen pod prečku bio je izblokiran.  Minutu kasnije, Fil Džouns (Phil Jones) je bio prvi na odbijancu kako bi uputio udarac prema donjem desnom uglu, ali je golman Kardifa čudesno odbranio. Konačnih 5:1 postavio je Lingdard u prvoj minuti sudijske nadoknade. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.