SARAJEVO

Od životne drame do milionskog transfera

Piše: G. Š.

25.12.2018

Prema tvrdnjama belgijskog “Voetbala nieuwsa”, Fudbalski klub Sarajevo će od transfera Nihada Mujakića (20) u Kortrijk inkasirati 1,1 milion eura te 10 posto od eventualnog narednog transfera.

Ostaje do ljeta


- Pregovori su u toku, još nismo precizirali sve detalja - kratko za “Dnevni avaz” komentira bivši kapiten reprezentacije Belgije, Ilidžanac Gordan Vidović, koji je u nedavnom ekskluzivnom razgovoru za naš list najavio transfer Mujakića u Kortrijk.

Vidović je, podsjetimo, saradnik Mujakićevog menadžera Milana Bročete.

- Moguće je da ugovor bude potpisan ubrzo - dodaje Vidović.

Stameni stoper lidera s Koševa, prema dogovoru čelnika klubova u vlasništvu Vinsenta Tana (Vincenta), ali i njegovih menadžera, u Sarajevu će do kraja sezone ostati na posudbi. Ove zime za 20-godišnjeg reprezentativnog stopera interesiranje su pokazivali i Bazel, Genk..., ali Kortrijk je zbog povezanosti sa Sarajevom bio logičan izbor.

I dok se usaglašavaju posljednji detalji Mujakićevog ugovora s Belgijancima, listajući arhiv “Dnevnog avaza” naišli smo na zanimljiv tekst.

Trovanje u Vogošći


Sredinom oktobra 2009. godine u vogošćanskom naselju Ugorsko došlo je do trovanja dvije osobe, tada 24-godišnjeg Irhada Bašalije i njegovog 11-godišnjeg polubrata Nihada Mujakića.

- Polubraća su u teškom, besvjesnom stanju prevezena u bolnicu zbog trovanja u porodičnoj kući u vogošćanskom naselju Ugorsko kod Sarajeva i ljekari im se bore za život... - saopćeno je tada iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Irhada i Nihada je u kući pronašla njihova majka, s tim što je zdravstveni bilten nade kluba s Koševa bio mnogo lošiji. Međutim, Mujakić se brzo oporavio i vratio svakodnevnim aktivnostima. A sada čeka milionski transfer...

22

utakmice u svim takmičenjima odigrao je Mujakić u prvom dijelu sezone za Sarajevo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.