PRIČA IZ AMERIKE

Jahić pojačava Sarajevo

Mali Jahić će biti novi Zvjezdan Misimović, tvrdi popularni Čobo

G.Š.

27.12.2018

U američkom Džeksonvilu na Floridi jučer je završen 4. „Balkan Soccer Camp”, koji je organizirao „US Soccer Education“ iz Denvera.

- Dvadesetjednogodišnji Ado Jahić nas je sve jednostavno oduševio.

On je „zvijer“ od igrača- u razgovoru za „Dnevni avaz“ kaže nekadašnji legendarni golman Sarajeva i Željezničara Slobodan Janjuš.

Dobar posao

- Mali Jahić će biti novi Zvjezdan Misimović. Igraju na istoj poziciji...

Specijalni gost kampa u Džeksonvilu bio je šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.

- I Musemić je oduševljen Jahićem, tako da će ga FK Sarajevo angažirati već u ovom, zimskom prijelaznom roku. Također, pohvalio bih i 19-godišnjeg golmana Harisa Džafića, koji je pokazao potencijal. U svakom slučaju, mislim da smo odradili dobar posao – dodaje popularni Čobo.

Nedim Runda, glavni skaut „US Soccer Educationa“ ističe da je sve bilo na visokom nivou.

- Ovo je bio najuspješniji kamp do sada, na kojem je bilo najviše talenata – kaže Runda.

Direktor „US Soccer Education“ iz Denvera Murat Alibašić također biranim riječima priča o Adi Jahiću.

Nekoliko imena

- On će sigurno biti velika fudbalska zvijezda - tvrdi Alibašić i dodaje:

- Ne bih još otkrivao imena mladih igrača koja ćemo predložiti Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine. Ona će biti poznata nakon današnjeg sastanka na kojem će svi treneri Kampa usaglasiti mišljenje. Uglavnom, mislim da ćemo u Savez dostaviti četiri-pet imena.

Spomenimo i to da se Musemić u petak vraća u naš glavni grad, nakon čega će biti konkretiziran transfer Jahića na Koševo.

Odrastao u Sent Luisu

Ado Jahić je igrač Sautern Ilinoja u Edvardsvilu (SIUE), koji nastupa u američkoj univerzitetskoj NCAA ligi. U tekućoj sezoni je postigao jedan gol u 18 utakmica.

Rođen je 9. novembra 1997. godine i sin je Samira i Hadžire Jahić. Odrastao je u američkom Sent Luisu, baš kao i bivši igrač Sarajeva Dado Hamzagić.

Kao srednjoškolac jednu je sezonu Jahić igrao za fudbalsku ekipu Melvila koju je sa 23 gola u 21 meču predvodio do četvrtfinala državnog šampionata.

Potom je dvije sezone igrao za Bredli univerzitet prije dolaska na SIUE. Još prije nekoliko godina njegov je talent primijećen na kampu “US Soccer Educationa”, nakon kojeg je pozvan na okupljanje kadetske (U-17) reprezentacije BiH u Zenici. Bio je član i juniorske reprezentacije (U-19).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.