NAJAVA

Napoli gostuje Interu u derbiju 18. kola Serije A

Utakmica počinje u 20.30 sati

Četiri vezane pobjede za goste. AFP

V.D

26.12.2018

Od ove sezone čelnici Serije A, po uzoru na engleski Premijeršip, uveli su popularni "Boxing Day", odnosno utakmice koje se igraju dan nakon Božića, tako da će se ove godine, osim utakmica engleske lige, igrati redovno kolo Serije A.

Veliki derbi u Milanu igraju Inter i Napoli, domaćin je u dosta lošoj formi u posljednje vrijeme i više niko ne spominje borbu za titulu kao na početku sezone. Napolitanci donekle drže korak za neumorljivim Juventusom i u seriji su od četiri vezane pobjede u prvenstvu. 

Kladionica MOZZART za ovaj duel nudi sljedeće kvote, gosti iz Napulja su blagi favoriti i kvota na njihovu pobjedu je 2.60, na remi 3.25, a kvota na pobjedu Intera je 2.75.

Nakon ispadanja iz Lige prvaka, Inter je nastavio sa slabim partijama. Prvo su savladali Udineze kod kuće golom iz penala u kasnoj fazi utakmice, a potom prethodnog vikenda osvojili samo bod kod posljednjeplasiranog Kijeva. 

Navijači već duži period traže odlazak Lućiana Spaletija (Luciano Spalletti), a nakon kiksa protiv "Letećih magaraca" nezadovoljstvo je sve veće. Na sve ove probleme nadovezala se suspenzija Rađe Naingolana (Radja Nainggolan), jednog od najvećih pojačanja Intera ovog ljeta, koji je zbog kašnjenja na trening suspendiran i neće biti u konkurenciji za ovaj duel. 

- Žao mi je što nije u konkurenciji za derbi, on je odličan igrač, ali klupska pravila su važna i moraju se poštovati. Nakon ovog duela on se vraća treninzima i bit će dio ekipe i od njega očekujemo da pokaže ono što zna - rekao je trener domaćih Spaleti.

Nesretno ispadanje iz Lige prvaka nije poremetilo ekipu Napolija. Izabranici Karla Ančelotija (Carlo Ancelotti) su upisali dvije pobjede nakon poraza od Liverpula i sada su u seriji od četiri vezana trijumfa u Seriji A. Jedini drže priključak za Juventusom i trenutno su na osam bodova zaostatka. 

- Imamo odličnu ekipu koja može postići mnogo toga, potrebna nam je motivacija, a lično sam više nego zadovoljan načinom na koji ekipa funkcionira. Oni su odlična grupa momaka i uživam kao trener Napolija - izjavio je Ančeloti. 

Utakmica na "Meaci" počinje u 20.30 sati.  

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima! 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.