NOGOMET

Karlo Ančeloti zaprijetio: Ako vi nećete prekidati utakmice, mi hoćemo

Oglasio se i Senegalac

24sata.hr

27.12.2018

AFP

Interovi navijači rasistički su vrijeđali Napolijevog stopera Kalidu Kulibalija (Khalidou Koulibaly). Trener gostiju Karlo Ančeloti (Carlo Ancelotti) nekoliko puta je tražio od sudije da prekine utakmicu.

- Možda je vrijeme da sami poduzmemo nešto, da prestanemo igrati i izađemo s terena. Kaznit će nas, uzet će nam bodove, ali spremni smo na to. Ovo nije dobro za italijanski nogomet - rekao je Karlo Ančeloti, trener Napolija.

Inter je slavio protiv Napolija 1:0 golom Martineza u sudijskoj nadoknadi, ali 10 minuta prije toga Kulibali je dobio crveni karton. Prvo žuti karton zbog povlačenja, a onda i drugi žuti karton zbog aplauza upućenom glavnom sudiji. 

- Uopće nisam ljut na Kulibalija zbog crvenog kartona. Tražili smo od sudije tri ili četiri puta da prekine utakmice, ali sve što smo dobili je nekoliko objava službenog spikera. Kulibali je obično miran, dobro je odgojen i morao je slušati te rasističke povike. Nije bio sto posto u utakmici u takvoj atmosferi. Mogli su zaustaviti susret na pola sata, Italija je prekrasna zemlja, ali ovo moramo prekinuti. Ako neće oni, mi ćemo. Prekinut ćemo utakmicu i odšetati s terena - rekao je Ančeloti.

Rasističkim ispadima nije mjesto u civiliziranom svijetu, s tim se slaže svako normalan, među njima je i Interov trener Lućiano Spaleti (Luciano Spalletti).

 - To se ne bi smjelo događati. Ako 65 hiljada ljudi dođe u vrijeme Božića na stadion, oni žele gledati nogomet, a ne ovakve stvari. Moramo hitno promijeniti mentalitet, ovo ne valja - rekao je Spaleti.

Inter će, vrlo vjerovatno, biti kažnjen, moguće i zatvaranjem tribine ili čak cijelog stadiona za sljedeću utakmicu.

Nakon rasističkog incidenta javio se i Kulibali

- Žao mi je što smo izgubili, posebno mi je žao što sam dobio crveni karton i iznevjerio svoju braću. Ali ponosan sam na svoju boju kože, ponosan sam što sam Francuz, Senegalac, Napolitanac. Čovjek - napisao je Kulibali na društvenim mrežama.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.