ZVIJEZDE

Mesi na genijalan način odgovorio na Ronaldov izazov

Portugalac nosi dres Juventusa

Mesi i Ronaldo: Veliki nogometni majstori. AFP

Avaz Sport

27.12.2018

Nedavno je Kristijano Ronaldo (Cristiano) bacio rukavicu Lionelu Mesiju (Messi) i pozvao Argentinca da prihvati izazov i da mu se pridruži u Italiji.

- Igrao sam u Engleskoj, Španiji, Portugalu, u reprezentaciji. Možda mi treba nešto više. Za mene je sam život izazov, volim to i volim ljude činiti sretnima. Volio bih jednog dana da Mesi dođe u Italiju i poput mene prihvati izazov - poručio je tada Portugalac.  

Odgovor argentinskog čarobnjaka nije se dugo čekao. Mesi mu je odgovorio da ne mora mijenjati sredinu jer je u najboljem timu na svijetu.

- Hoću li prihvatiti Ronaldov izazov da se pridružim italijanskom nogometu? Ne treba mi nikakva promjena - rekao je Mesi u razgovoru za "Marcu".

- Ja sam u najboljoj ekipi na svijetu, moji izazovi se obnavljaju iz godine u godinu. Ne moram mijenjati timove ili ligu kako bih postavio nove ciljeve. Kod kuće sam i ne moram ništa mijenjati. Prirodno rivalstvo bilo je vrlo zdravo za obojicu i dobro za naše fanove - rekao je Argentinac o prekidu rivalstva nakon odlaska Ronalda u Italiju.

Mesi i Ronaldo uživali su u žestokom rivalstvu u La Ligi, dok je Ronaldo nosio dres madridskog Reala. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.