VELIKI ČIN

Sjajan gest Dijamanta: Evo šta je Džeko uradio prije nego što je ušao u igru protiv Sasuola

Uvijek podređen timskom uspjehu

Džeko: Još jednom pokazao ljudsku veličinu. AFP

Avaz Sport

27.12.2018

Roma je u okviru 18. kola Serije A sinoć u sjajnom meču savladala Sasuolo sa 3:1. Edin Džeko je u ovoj utakmici ušao s klupe i odigrao posljednih 13 minuta, kada je zamijenio Patrika Šika (Patrick Schick). Razlog male minutaže je to što se Dijamant još nije dovoljno oporavio od povrede mišića.

Džeko je prije meča rekao treneru Euzebiju Di Frančesku (Eusebio Di Francesco) da nije spreman da zaigra, te da Patrik Šik treba biti starter. 

Bh. napadač je po ulasku u igru, prema pisanju italijanskih medija, bio veoma zadovoljan partijom Šika, a imao je poruku i za trenera. 

- Vidiš da je veoma dobro što sam ti rekao da nisam spreman. Patrik je dobio šansu i pokazao da može igrati na ovom nivou. On ima budućnost u ovom klubu, to je sigurno - rekao je Džeko o svom saigiraču. 

Narednu utakmicu "Vučica" igra u gostima u subotu protiv Parme i važi za favorita u tom meču. Prema MOZZART kladionici, kvota na trijumf Rome iznosi 1,70, na remi 3,70, dok se na pobjedu Parme nudi kvota od 5,10.

Džeko je ove sezone u 14 utakmica u Seriji A postigao dva gola i upisao dvije asistencije. S druge strane, Šik je u 12 mečeva postigao također dva gola, te je upisao jednu asistenciju.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.