MUNDIJAL 2018

Francuzi objavili video s poluvremena finala SP-a, Grizman kao učitelj

"Trikolori" se okitili naslovom svjetskog prvaka nakon 20 godina

Grizman: Vodio glavnu riječ u svlačionici. Screenshot

24sata.hr

27.12.2018

Francuski nogometni savez snimio je dokumentarac o osvajanju Svjetskog prvenstva u Rusiji, a javnosti bi trebao biti predstavljen početkom sljedeće godine. Francuzi su u finalu pobijedili Hrvatsku sa 4:2, a kako bi iščekivanje bilo što veće, objavili su kratki isječak s poluvremena između "Trikolora" i "Vatrenih" koji prikazuje njihovo raspoloženje.

Vodili su nakon prvog dijela 2:1, no svejedno se nije vidjela doza opuštenosti kod njih. Kolegijalno su savjetovali jedni drugi kako da poboljšaju svoju igru.

- Alo, ne smijemo se opustiti, idemo ovako nastaviti - nabrijan je bio Rafael Varan (Raphael Varane) na predahu. Dok je on vikao i motivirao igrače, uz ploču su bili Antoan Grizman (Antoine Griezmann) i Blejz Matuidi (Blaise), bilo je to kao učitelj i učenik.

- U nekim si situacijama bio ovdje, a trebao si biti na drugoj strani, kako bi ja mogao doći na to mjesto. To je kada mi imamo loptu - rekao je napadač Atletika Matuidiju, na što se igrač Juventusa složio.

Savjeti su očito imali svoju svrhu i pokazali su se uspješnima jer su Francuzi u drugom dijelu zabili još dva gola Hrvatskoj i okitili se naslovom svjetskog prvaka nakon 20 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.