OLD TRAFORD

Pogba otkrio što Solskjer traži od igrača i zašto Junajted odjednom blista

"Crveni đavoli" vezali tri pobjede u Premijer ligi

Pogba: Predvodio Junajted do nove pobjede. AFP

Index.hr

31.12.2018

Ako je Žoze Murinjo (Jose Mourinho) najveći gubitnik nakon što je dobio otkaz u Mančester junajtedu, onda je Pol Pogba (Paul) najveći dobitnik poslije takvog raspleta događaja na Old Trafordu. Četiri gola i tri asistencije broji Francuz u prve tri utakmice pod palicom Ole Gunar Solskjera (Ole Gunnar Solskjaer).

Usporedbe radi, u 14 utakmica pod Murinjom imao je gotovo isti učinak, tri gola i isto toliko asistencija. Francuz u zadnje tri utakmice podsjeća na svoje dane iz Juventusa gdje je također imao napadačku slobodu na temelju urednog koncepta igre - jučer je zabio dva gola utrčavajući iz drugog plana, konkretno, u 125 minuta nogometa zabio je četiri gola.

- Trebali smo pobjedu, igrali smo odlično. Sjajno je završiti godinu na ovaj način", kazao je Pogba nakon pobjede Junajteda nad Bornmutom 4:1.

Za razliku od Murinja, Solskjer se odmah počeo truditi oko stvaranja kvalitetnog odnosa s njim, kao i s ostalim igračima. A Pogbi je, između ostalog, baš takav pristup najviše trebao. Mir.

Postavljeno je Francuzu pitanje što je to drugačije u odnosu na period kada je klub vodio Murinjo.  

- Ne znam, ne znam... Možda smo shvatili da smo mi Mančester junajted, da moramo uvijek biti na vrhu. Igrači su pronašli sebe, svatko uživa u igri, atraktivni smo, napadamo. Kod Murinja smo igrali drugačije, i tada smo pobjeđivali, ali ne na ovakav način. Novi trener nas stalno tjera da napadamo. Igramo nogomet, kreativni smo. Uživamo - dodaje Pogba.

"Crveni đavoli" su s tri pobjede vratili vjeru svojim navijačima da mogu do famozne četvrte pozicije koja vodi u Ligu prvaka. Četvrtoplasirani Čelzi trenutno bježi samo osam bodova. 

- Niko od nas nije na maksimumu. Svatko može još dosta napredovati. To vrijedi i za mene. Uvijek želim više, ali najvažnije mi je da igram za ekipu - zaključio je 25-godišnjak s Old Traforda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.