UOČI DERBIJA

Gvardiola: Liverpul je možda najbolja ekipa na svijetu

"Građani" u četvrtak dočekuju lidera

Gvardiola: Liverpul je u vrhunskoj formi. AFP

Kurir.rs

31.12.2018

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) rekao je da njegova ekipa mora prihvatiti to da je Liverpul u ovom trenutku možda i najbolja ekipa na svijetu.

Poslije 20 kola u Premijer ligi Liverpul je prvi na tabeli sa 54 boda, a aktuelni prvak Mančester siti ima sedam bodova manje. 

Dvije ekipe će u četvrtak uvečer igrati u Mančesteru, a prema kladionici MOZZART, Siti je favorit u ovom derbiju. Kvota na trijumf "Građana" iznosi 2,15, na remi 3,45, dok se na pobjedu "Redsa" nudi kvota od 3,35.

Problem je to što je taj tim fantastičan. Liverpul je možda trenutno najbolji tim u Evropi ili na svijetu i u vrhunskoj formi - rekao je Gvardiola za BBC. 

Siti je u nedjelju pobijedio Sautempton sa 3:1, dok je Liverpul dan ranije na Enfildu pobijedio Arsenal sa 5:1.

Moramo to prihvatiti. Sve što možemo je da radimo naš posao, da igramo utakmice i poslije toga ćemo vidjeti - dodao je španski trener. 

Ako Liverpul pobijedi, steći će 10 bodova prednosti nad Sitijem i bit će najveći favorit za osvajanje titule, prve od 1990. godine.

Kapiten Sitija Vinsent Kompani (Vincent Kompany) rekao je da su utakmice protiv lidera šampionata one za koje igrači žive.

U posljednjih nekoliko sedmica naš ponos je povrijeđen, ali ulog je veliki. Zavisi od nas. Svako ko dođe na stadion, mora biti spreman na borbu i da im (Liverpulu) to pokažemo, trebali bi izvući sve što imamo za tu utakmicu - naveo je Kompani.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.