NOGOMET

Kolašinac asistent u visokoj pobjedi Arsenala

Povećali prednost u odnosu na Junajted

V.D

1.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Arsenal je na "Emirejts stadionu" odigrao prvu utakmicu u 2019. godini.

"Topnici" su savladali Fulem rezultatom 4:1. Odličnu utakmicu odigrao je naš Sead Kolašinac.

Mogao je Arsenal povesti u drugoj minuti utakmice, Pjer Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang) je pucao, ali lopta odlazi nekoliko metara iznad gola.

Granit Džaka (Xhaka) dovodi domaćina u vodstvo u 25. minuti, Aleks Ivobi (Alex Iwobi) je uputio loptu duboko u šesnaesterac, a Švicarac uputio precizan udarac u donji desni ugao.

U prvom poluvremenu apsolutna dominacija Arsenala, a gosti su imali najbolju priliku preko Aleksandra Mitrovića u 33. minuti. 

Obamejang u samo dvije minute na samom kraju prvog poluvremena propušta dvije odlične prilike. U 40. minuti glavom je pucao pored gola, a zatim mu Serhio Riko (Sergio Rico) brani udarac jedan na jedan.

U 55. minuti sjajna akcija Arsenala po lijevoj strani, tri igrača su kombinovala, a Kolašinac je asistirao Aleksandru Lakazetu (Alexandre Laccazete) koji je loptu spremio u praznu mrežu.

Gosti su smanjili rezultat na 2-1 u 69. minuti utakmice.

Arsenal pitanje pobjednika riješava golom Erona Remzija u 79. minuti.

Do kraja Obamejang je postigao i drugi pogodak za uvjerljivu pobjedu Arsenala. Gabonac je pucao s ruba šesnaesterca, lopta je promijenila smjer i prevarila gostujućeg golmana.

"Topnici" su ovom pobjedom povećali prednost u odnosu na Mančester junajted.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.