ENGLESKA

Totenhem u gostima deklasirao Kardif i popeo se na drugo mjesto na tabeli

U okviru 21. kola Premijer lige

Engleska: Totenhem u gostima savladao Kardif. AFP

Avaz Sport

1.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Totenhem je u okviru  21. kola engleske Premijer lige u gostima deklasirao Kardif rezultatom 3:0.

Utakmica nije mogla bolje da počne za "Pijetlove" koji su do vodstva došli nakon samo tri minuta igre, kada je Hari Kejn (Harry Kane) zakucao loptu nisko uz lijevu stativu gola Kardifa za 1:0. I nakon postignutog gola, igači Totenhema držali su loptu u svom posjedu i kontrolirali meč. 

U 12. minuti "Pijetlovi" su udvostručili prednost. Kristijan Eriksen (Christian) ispratio je centaršut i perfektno šutirao sa ruba šestnaesterca za 2:0. U 14. minuti Kardif je pokušao preko Kaluma Patersona (Callum), koji je napravio solo prodor, ali nije ušao u šansu jer mu je protivnički igrač oduzeo loptu. 

Na 3:0 povisio je Hjong-Min Son (Son Heung-min), koji je nakon asistencije Kejna, mrežu Kardifa zatresao u 26. minuti. I do kraja prvog dijela, Totenhem je bio konkretnija ekipa na terenu, međutim, promjene rezultata nije bilo. 

I u nastavku je Totenham držao loptu pomoću kratkih paseva. Prvu ozbiljniju priliku u drugom poluvremenu Kardif je imao u 51. minuti kada je nakon centaršuta Žunior Hoilet (Junior Hoilett) šutirao glavaom, ali mu je golman Totenhema Ugo Loris (Hugo Lloris) odlično odbranio. 

U 62. minuti na drugoj strani zaprijetio je Kejn, međutim lopta je prošla malo pored desne stative. Pet minuta kasnije, novu priliku za "Pijetlove" imao je  Hjong-Min Son kada se našao u situaciji jedan na jedan s golmanom domaćina, ali mu je on odbranio šut.

Novu priliku za Kardif imao je u 72. minuti Aron Gunarson (Gunnarsson) kada je nakon kornera skočio u šesnaestercu glavom šutirao u donji lijevi ugao, ali se ponovo na golu Totenhema istakao Loris. Do kraja meča, nije bilo većih uzbuđenja i Totenhem je slavio šesnaestu ovosezonsku pobjedu. 

S ovim trijumfom, Totenhem se popeo na drugo mjesto na tabeli i sada "Pijetlovi" imaju 48 bodova, odnosno, bod više od trećeplasiranog Mančester sitija, koji ima i utakmicu manje. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.