TRANSFERI

Dvadesetogodišnji Pulišić potpisao za Čelsi

U Borusiju stigao 2015. kao 16-godišnjak iz američkog Piej Klasiksa i odmah je pokazao da se radi o velikom talentu

Protiv Italije nosio kapitensku traku. Agencije

Fena

2.1.2019

Dvadesetogodišnji američki nogometaš hrvatskog porijekla Kristian Pulišić novi je igrač londonskog premirligaša Čelsija, ali će do kraja sezone ostati na posudbi u redovima Borusije Dortmunda.

Čelsi će Borusiji za mladog krilnog igrača platiti 64 miliona eura odštete, a Pulišić će se "Bluzima" priključiti na kraju ove sezone.

- Velika je stvar potpisati ugovor za tako ugledan klub kao što je Čelsi. Radujem se novom izazovu, no prije toga moram završiti posao s Borusijom - kazao je mladi Amerikanac.

Pulišić je u Borusiju stigao 2015. kao 16-godišnjak iz američkog Piej Klasiksa i odmah je pokazao da se radi o velikom talentu. U prethodne tri i po godine odigrao je 114 utakmica i postigao 15 golova.

- Kristian je oduvijek želio igrati u engleskom prvenstvu i sada će se njegov san ostvariti - kazao je Borusijin sportski direktor Mihael Cork (Michael Zorc).

Veliki interes za njegove usluge pokazali su i Liverpul, Arsenal, Mančester junajted te Bajern, no ''Bluzi'' su bili najizdašniji.

Pulišićev je djed Hrvat, međutim, Kristian je odbio nastupati za hrvatsku selekciju i odabrao je SAD. Do sada je za američku selekciju odigrao 23 utakmice, postigavši devet golova, prenose agencije.

U novembru prošle godine je protiv Italije nosio kapitensku traku, postavši sa 20 godina i 63 dana najmlađi kapiten u historiji američke reprezentacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.