SPEKTAKL

Meč koji bi mogao odlučiti prvaka: Mančester siti bez prava na grešku protiv vodećeg Liverpula

Derbi na Etihadu igra se večeras s početkom od 21 sat

Salah: Napadač Liverpula ove sezone postigao 13 golova. AFP

Avaz Sport

3.1.2019

Kao šlag na tortu čuvenog "Boxing Daya" večeras se igra veliki derbi engleske Premijer lige. U okviru 21. kola sastaju se dva najveća kandidata za osvajanje šampionske titule, Mančester siti i Liverpul. 

Ovaj meč bi mogao uveliko odrediti tok ove sezone i dati dobar dio odgovora na pitanje ko će biti prvak. Mančester siti branilac je naslova, ali su trenutno tek treći, i to sa sedam bodova manje od Liverpula, koji je na liderskoj poziciji. 

Prema MOZZART kladionici, Siti važi za favorita u ovom velikom derbiju. Kvota na trijumf "Građana" je 2,15, na remi 3,45, dok se na pobjedu "Redsa" nudi kvota od 3,35.

Razlika na tabeli između ova dva tima stvorila se u posljednje vrijeme, kada su "Građani" doživijeli neke potpuno neočekivane poraze. U slučaju poraza od Liverpula praktično bi ostali bez naslova prvaka. Ta činjenica stvara veliki pritisak ekipi Pepa Gvardiole (Guardiola), iako je zaista puno do kraja prvenstva i ostaje mogućnost da se sve nadoknadi. 

S druge strane, "Redsi" igraju praktično bez greške od samog početka sezone i jedini su neporaženi tim u ligi. Imaju i osjetnu bodovnu prednost koja im omogućava da igraju bez prevelikog pritiska, mada ih, naravno, samo pobjede mogu odvesti do naslova prvaka koji čekaju veoma dugo.

Derbi na Etihadu igra se večeras s početkom od 21 sat.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.