ŠPANIJA

Posrnula "Žuta podmornica" na teškom ispitu protiv Real Madrida

Zaostali meč 17. kola

Španija: Real Madrid izraziti favorit protiv Viljaraela. AFP

Avaz Sport

3.1.2019

Prva utakmica španske Primere u novoj godini donosi duel između Viljareala i Real Madrida. Zaostali meč 17. kola, koji je odgođen zbog nastupa Reala na Svjetskom klupskom prvenstvu igra se večeras na stadionu El Madrigal od 21.30 sati. 

Prema MOZZART kladionici, Real je izraziti favorit u ovom meču. Kvota na pobjedu "Kraljevskog kluba" iznosi 1,80, na remi 3,70, dok se na trijumf Viljareala nudi kvota od čak 4,40.

Viljareal jedno je od najvećih razočarenja prvenstva i nalaze se u zoni ispadanja. U Primeri zaista igraju loše i upisali su svega tri pobjede do sada pa ne čudi da su u zoni ispadanja. Posrnula "Žuta podmornica" na domaćem terenu igra lošije nego u gostima i samo je jednom slavila pred svojim navijačima, i to tek u 13. kolu, kada je pobjedila Betis sa 2:1. 

S druge strane, Real je prošlu kalendarsku godinu završio osvajanjem novog trofeja. Odbranili su naslov klupskog prvaka svijeta, i to bez većih problema, pobjedama nad Kašimom i Al Ainom. Ipak, "Kraljevski klub" je u prvenstvu izgubio i previše utakmica, a dokaz za to je pet poraza, od kojih su tri bila i veoma uvjerljiva. 

Obje ekipe igraju i u evropskim takmičenjima, s tim da je Viljareal u Evropskoj ligi izborio nokaut-fazu, a Real je to učinio u Ligi prvaka. Prošlosezonski duel ovih rivala u Viljarealu završen je bez pobjednika (2:2).

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.