ČOVJEK ZVANI PEH

Real ga platio 101 milion eura, a on se upravo povrijedio 28. put

Propustio već 65 utakmica

Bejl: Njegove česte povrede frustriraju navijače Reala. AFP

Index.hr

4.1.2019

Prvi je igrač koji je probio granicu od 100 miliona eura. Jedan više je Real platio za njega Totenhemu u ljeto 2013., kada ga je konačno uspio dovesti posljednjeg dana prijelaznog roka. Od tada je za Real odigrao 211 utakmica, postigao 98 golova i 63 namjestio.  

Ali od ovih impresivnih brojki Gereta Bejla (Gareth Bale) u Realu, navijači tog kluba daleko više pamte i citiraju sljedeće:

Sinoćnji izlazak na poluvremenu prvenstvene utakmice kod Viljareala (2:2) zbog povrede Bejl je zamijenjen na čak 15 utakmica ove sezone i po tome drži neslavni rekord među igračima španskih klubova. 

Nadalje, Bejlu je to, otkako je došao u Real, već 28. povreda. Zbog toga je propustio već 65 utakmica. Puno više od jedne kompletne sezone. 

Gležnjevi, mišići, aduktori, prehlade, listovi... nema kraja boljkama velškog ofanzivca.

Činjenica je da je ove sezone zbog povreda propustio samo dvije utakmice, ali i da njegova staklena konstitucija te reakcije nakon žešćih duela garantiraju da će nakon gotovo svakog s bolnom girmasom pogledati prema klupi i gestikulacijom tražiti zamjenu.

Prošle sezone Bejl je zbog povreda propustio 11 utakmica, a najduže su ga s terena izbacili problemi s gležnjem, zbog kojih od novembra 2016. do februara iduće godine nije igrao 17 utakmica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.