NOGOMET

Legendarni Vaha: Zdravko Mamić je tvorac historijskog srebra Hrvatske na SP-u

Mnogima se ove njegove riječi neće svidjeti

Halilhodžić: Više nego uspješno vodi francuski Nant. Arhiv

Sportklub.hr

4.1.2019

Vahid Halilhodžić (66), jedan od najvećih nogometnih autoriteta, u zagrebačkom Dinamu zadržao se manje od godinu, no u tih desetak mjeseci, koliko je bio trener "Modrih", ostavio je dubok trag.

I danas se njegovo ime u Zagrebu izgovara s dubokim poštovanjem, ko zna kako bi se tadašnji Dinamo razvijao da je Vaha ostao na klupi. No, previše toga između njega i Zdravka Mamića nije "sjelo" te je Vaha krenuo dalje, preuzeo je Alžir i odveo ga na SP 2014...

Danas Halilhodžić više nego uspješno vodi francuski Nant, u kojem je i igrao. Navijači "Kanarinaca" ga vole, ali Vahu i dalje "žulja" epizoda u Dinamu. Svi misle da je trebao i mogao puno više.

- Dinamo ove sezone ima odličnu ekipu i vrlo dobrog trenera koji zna šta radi. U prvenstvu su dominanti i vjerovatno će odbraniti naslov prvaka. Što se tiče Evropske lige i uvjerljivog prolaska grupe, moram reći da su igrali jako dobro, ali da su imali malo sreće sa žrijebom. Fenerbahče je u velikoj krizi, Anderleht također... I Dinamu se zaista otvorilo, ali to ne umanjuje njihov uspjeh - rekao je Vahid Halilhodžić u razgovoru za "Sportklub". 

Halilhodžić se dotakao i Zdravka Mamića.

- Zdravko je napravio velike stvari za Dinamo i hrvatski nogomet. Mnogi igrači koji su sudjelovali u historijskom osvajanju srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji su igrali u Dinamu i to je nešto što je njegova zasluga. Što se tiče atmosfere oko kluba, Dinamo je veliki klub s puno navijača i s te strane je dobro što Zdravko više nije tamo jer veliki dio simpatizera Dinama se ne slaže s njegovim idejama. Za klub je najbitnije da ima veliku podršku navijača i to je ono što se polako vraća u Zagreb - zaključio je Vaha u razgovoru za "Sportklub". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.