ENGLESKA

Mančester siti deklasirao niželigaša, Fulam ispao iz FA kupa

KPR je izbacio prvoplasiranu ekipu Čempionšipa Lids

Fa kup: Mančester siti deklasirao Roterem. AFP

b92.net

6.1.2019

Nogometaši Fulama poraženi su od Oldama sa 2:1 u prvom kolu FA kupa. Tragičar meča bio je srbijanski fudbaler Aleksandar Mitrović koji je u 84. minutu ušao u igru i istog trenutka preuzeo odgovornost da šutira penal.

Pri izvođenju najstrože kazne Mitrović nije bio precizan i tako je propustio šansu da ekipi sa Krejven Kotidža osigura plasman u naredno kolo.  Ubrzo je stigla kazna na drugoj strani, pošto je Leng četiri minuta kasnije postigao gol za 2:1 i veliku radost tima koji igra u četvrtom rangu engleskog takmičenja. 

Mančester siti deklasirao je Roterem, pošto su pred domaćom publikom slavili sa 7:0. "Građani" su izašli u punom sastavu protiv dosta slabijeg protivnika i očekivano su prošli dalje.

Golove za Siti postigli su Sterling u 12, Foden u 43, Žezus (Jesus) u 52, Mahrez u 73, Otamendi u 78 i Sane u 85, dok je viđen i autogol Adžaji  (Ajayi) 45+1.

U ostalim mečevima od 15 sati, Milvol je savladao Hal sa 2:1, Donkaster je na gostovanju bio bolji od Prestona, KPR je izbacio prvoplasiranu ekipu Čempionšipa Lids, Votford je savladao Vouking, dok je veliko iznenađenje napravila ekipa Barneta pobjedivši Šefild junajted.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.