NOGOMET

Sakupljao i dodavao lopte Isku, a sad će igrati s njim u Realu

Potpisao ugovor do 2025. godine

Dias: Igrao u mlađim kategorijama Mančester sitija. AFP

24sata.hr

7.1.2019

Real Madrid je kupio Brahima Diasa (Diaz), koji nije želio potpisati novi ugovor u Mančester sitiju. Transfer je vrijedan 17,3 miliona eura. Španac je potpisao do 2025. godine.

Prije samo nekoliko godina sakupljao je lopte pored terena u Malagi. Stajao je odmah iza reklama i dodavao lopte Isku (Isco), a sada će igrati s njim.

Dias je svoj nogometni put započeo u Malagi i tamo je početak njegove i Iskove nogometne priče. U sezoni 2011./2012. dok je Isko igrao u prvoj ekipi, Diaz je bio jedan od dječaka zaduženih za dodavanje lopte.


U Malagi su tada igrala velika imena poput Demikelisa (Demichelis), Monreala, Tulalana (Toulalan), Santi Kazorle (Cazorla), Van Nisterloja (Van Nistelrooy) i sezonu su završili četvrti u prvenstvu. Dias je u to vrijeme imao 12 godina, bio je član akademije i tako je zaslužio priliku da bude sakupljač lopti.

Isko je iz Malage 2013. otišao u Real Madrid i iz godine u godinu je postajao sve važniji igrač, osvojio četiri Lige prvaka.

Pola godine kasnije Brahim je iz mladog pogona svog kluba otišao u Mančester siti, probijao se kroz njihove mlađe selekcije, a kada je napokon zakucao na vrata prvog tima, odučio je otići u Real.

Tamo gdje ga čeka njegov nogometni idol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.