NEMOĆNI "KRALJEVI"

Modrić: Ja sam prvi krivac za Realovu krizu

Teška situacija u madridskom klubu

Modrić: Preuzeo odgovornost za krizu u Realu. Arhiv

Index.hr

7.1.2019

Luka Modrić preuzeo je veliki dio odgovornosti zato što je ovaj Real najgori od početka stoljeća, kako pokazuju brojke.

Realov plejmejker, prema sudu novinara i navijača, jedan od najlošijih igrača Reala ove sezone, istaknut je kao jedan od najgorih i nakon posljednjeg debakla, domaćeg poraza 0:2 od Real Sosijedada u 18. kolu La Lige.

Njime je Real Madrid i prije polovice prvenstva otpao iz utrke za naslov prvaka, s obzirom na to da za vodećom Barcelonom, koja je i aktuelni prvak, zaostaje čak deset bodova.

Nakon odlaska Kristijana Ronalda (Cristiano), aktuelnost Reala, koji je u 18. prvenstvenoj utakmici doživio već šesti poraz, jeste da se ne bori za titulu, nego s Alavesom za četvrto mjesto.

Hrvatski plejmejker trostrukog uzastopnog prvaka Evrope, koji je za prošlu godinu osvojio "Zlatnu loptu" velikim dijelom i zahvaljujući sjajnim igrama za Real na putu do evropskog naslova, uklopio se u "opće crnilo" Reala bez Ronalda.

Modrić je, dakle, prihvatio veliki dio krivnje za tešku situaciju u kojoj je Real.

- Prvi razlog zašto smo potonuli je što puno igrača Reala ne igra na svom nivou. Ja prvi među njima. Moram se popraviti i ovo govorim da bih priznao svoju lošu formu i preuzeo odgovornost - poručio je Modrić.

Osim ovog, naveo je ostale ključne razloge Realovog pada. 

- Neefikasnost nas užasno muči. Postigli smo samo 26 golova u 18 utakmica, gotovo pola manje od Barcelone i to nas ubija. Prije smo te prilike pretvarali u golove, a sada ne uspijevamo. Može li se to riješiti kupovinom pojačanja? Nije moje da o tome govorim, ima onih koji brinu o tome - kaže Modrić.

Istakao je da Real ne smije katastrofalno otvarati utakmice. 

- Dekoncentracija na otvaranju utakmice nas, također, ubija. Dokazali smo to i u posljednjim utakmicama protiv Real Sosijedada i Viljareal, ali i prije toga nam je Levante zabio u 7. minuti, pa CSKA u 2., Barcelona u 11., Atletiko u Superkupu u 1. minuti... To dokazuje da nam na terenu nedostaje zajedništva, čim tako brzo i lako puštamo golove. Ne smijemo tako katastrofalno otvarati utakmice - objašnjava hrvatski kapiten. 

''Mentalno smo pali i zbog toga što previše brinemo oko toga koliko nam bježe Barcelona i ostale ekipe. Moramo zaboraviti tih 10 bodova zaostatka i umjesto toga razmišljati kako da podignemo nivo naše igre, ali i da budemo mentalno jači. Jer ova ekipa ima puno više kvaliteta nego što pokazuju njene igre i rezultati'', dodao je Modrić.

Modrić ima ideju kako se sve ovo može riješiti.

- Razgovorom. Moramo sjesti i reći što zamjeramo jedni drugima. Znam da je to komplicirano i neugodno za sve, ali iskrenim razgovorom se možemo izvući iz ove situacije. To će biti bolno, ali moramo ustanoviti razloge zašto smo tu gdje jesmo - zaključio je Modrić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.