POLEMIKE

U Realu ogorčeni: Sudija nas je zakinuo za čist penal, a ovdje se i raduje zbog gola koji smo primili

Snimak koji je objavio Real Madrid TV. Screenshot

Avaz Sport

7.1.2019

Kriza aktuelnog prvaka Evrope Real Madrida nastavila se i ovog vikenda.

Naime, ''Kraljevski klub'' poražen je na svom terenu od Real Sosijedada rezultatom 2:0, bodovni zaostatak za Barcom se povećao na čak 10 bodova, ali ono što je posebno zabrinjavajuće jeste činjenica da je nekoliko glavnih igrača Reala potpuno van forme.

Ipak, da ne bude da je za sve kriv Real, pobrinule su se sudije.

Naime, kod rezultata 1:0 za Sosijedad Vinisijus je izašao sam na golmana, očigledno je srušen, međutim, glavni sudija nije svirao penal.

Zanimljivo da nije zatražena ni pomoć VAR-a.

- Zašto je uveden VAR ako ne pomaže prilikom ovakvih situacija, kada je uostalom i bez usporene snimke jasno da je bio penal za nas - pitaju se u Madridu.


Otišli su i korak dalje. Realova službena televizija objavila je snimak koju su preuzeli vodeći španski mediji, kako se isti sudija koji je oštetio Real prije mjesec i po raduje golu koji je Real primio.

Hoze Luis Munuera Montero (Jose Luis Munuera Montero) tada je na utakmici Eibara i Reala (3:0) u 13. kolu bio zadužen za VAR. Kamere su ga uhvatile kako nakon što je prvi gol Eibara priznat uz pomoć videoasistenta, to slavi s pomoćnikom u videosobi, i to tako da jedan drugom daju čestitaju.

Naravno, navijači Reala na ovo su se još više razljutili i uzimaju kao još jedan dokaz da Munuera Montero ne podnosi Real. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.