NOGOMET

Čelik počinje s pripremama

Uvjeti za rad nisu najbolji, tereni su zaleđeni i nisu očišćeni pa ćemo morati improvizirati, poručili su iz kluba

D. Jurišić

D. J.

8.1.2019

D. Jurišić

Bakir Šerbo, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba NK Čelik, sa saradnicima Asimom Hrnjićem, Nijazom Hrustanovićem i Mustafom Basaran, danas je na stadionu Bilino polje održao prvu prozivku nogometaša, čime je ozvaničen početak priprema za drugi sezone u BHT Premijer ligi. Turski strateg Adnan Ornek trebao bi se vratiti u Zenicu večeras. 

- Danas počinjemo s prvim dijelom priprema koji ćemo do 15. januara obavljati u Zenici. Uvjeti za rad nisu najbolji, tereni su zaleđeni i nisu očišćeni pa ćemo morati improvizirati. U Antaliji ćemo ostati od 15. januara do 2. februara, gdje ćemo imati i nekoliko kontrolnih utakmica. Potom slijedi povratak u Zenicu, ali, ako uvjeti ne budu bolji, morat ćemo ponovo otići negdje u toplije krajeve desetak dana – rekao je Šerbo i dodao da su se pozivu odazvali svi igrači koji imaju važeći ugovor sa zeničkim premijerligašem.

Oni igrači koji su iznijeli jesenji dio prvenstva će ostati i u proljetnom dijelu. 

- Oni koji nisu imali adekvatnu minutažu će, vjerovatno, ići ili na posudbu ili će se s njima raskidati ugovor – kaže Šerbo i dodaje da je planirano dovođenje do pet kvalitetnih igrača koji bi odmah igrali u prvoj ekipi Čelika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.