ŠPANIJA

Levente priredio iznenađenje savladavši favoriziranu Barcelonu

Sanjin Prcić za domaćine igrao čitav meč

Španija: Levante savladao Barcelonu. Screenshot

Avaz Sport

10.1.2019

Nogometaši Levantea priredili su veliko iznenanđenje pošto su u osmini finala Kupa kralja na domaćem terenu savladali favoriziranu Barcelonu rezultatom 2:1. 

Domaćini su šokirali Katalonce već u 4. minuti kada je nakon slobodnjaka Ruben Ročina, Erik Kabako (Erick Cabaco) bio najviši u skoku i loptu glavom, iz peterca poslao iza leđa nemoćnog Jasper Silesena (Jasper Cillessen).

Novi gol Levante je postigao u 18. minuti. Emanuel Boateng (Emmanuel) je namjestio loptu koju je Borha Majoral (Borja Mayoral) poslao u donji lijevi ugao ostavivši golmana Barce bespomoćnog. Tako je Levante na odmor otišao s dva gola prednosti.  

I u drugom poluvremenu igralo se otvoreno s obje strane, ali je Levante bio opasniji. U 54. minuti Majoral se našao u situaciji jedan na jedan s Silesenom, ali mu je golman Barce fantastično odbranio udarac. Do kraja meča, Barca je ipak uspjela postići pogodak. U 86. minuti Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho) preciznim izvođenjem penala postavio je konačnih 2:1.

Bh. reprezentativac Sanjin Prcić u dresu Levantea odigrao je čitav meč, a u 41. minuti zaradio je i žuti karton zbog udarca laktom protivničkog igrača. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.