PRIMERA

Kriza u Realu: Modrić sve teže igra, nedostaje Ronaldo

Solarijeva momčad trenutno ima 30 bodova

Luka Modrić. Arhiva

Index.hr

13.1.2019

Madridski Real večeras gostuje kod Betisa u 19. kolu Primere. Ne dobije li tu utakmicu, Real će ostvariti najlošiji rezultat nakon pola odigranog prvenstva u 21. stoljeću. 

Solarijeva momčad trenutno ima 30 bodova i ne dobije li Betis, srušit će rekord ekipe iz sezone 2005./2006. koja je nakon 19 odigranih kola imala 33 boda.

Teško će Real pobijediti jer mu je i dalje povrijeđena praktički cijela prva momčad.

Na posljednje dvije prvenstvene utakmice Real je remizirao u gostima s Viljarealom 2:2 i onda senzacionalno izgubio kod kuće od Sosijedada 2:0. Iako je na početku sezone bez Kristijana Ronalda (Cristiano) igrao na prvi pogled rasterećeno, kako je sezona odmicala, sve je očitije postalo da se evropski prvak vrlo teško snalazi bez toliko važnog igrača.

Rekonstrukcija momčadi je neminovna. Trebala se dogoditi još prošlog ljeta pa Florentino Peres (Perez) i društvo užurbano u zimskom prijelaznom roku pokušavaju spasiti što se spasiti da iako se glavna Realova ofanziva na tržištu očekuje naljeto.

U tom pogledu je španski list AS sastavio listu od osam igrača čiji status Real u sljedećih šest mjeseci mora riješiti. Real će do kraja sezone vjerovatno ostati bez dva golmana Kejlora Navasa (Keylor) i Kika Kasilje (Casilla). 

Naljeto bi opet mogao otići Marijano Dijaz (Mariano Diaz), koji se nije pokazao kao pravo napadačko rješenje, ali nije ni mogao jer je stalno povrijeđen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.