NOGOMET

Junajted nezaustavljiv, Rašford donio pobjedu u derbiju protiv Totenhema

Šest bodova zaostatka za mjestom koje vodi u Ligu prvaka

V. Dedić

13.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Derbi 22. kola engleske Premijer lige odigrali su u Londonu, Totenhem i Mančester junajted. Ekipa Ole Gunara Solskera (Ole Gunnar Solskjær) je nastavila sa sjajnim igrama i stigla do pete vezane pobjede i vratila se u borbu za Ligu prvaka.  

"Đavoli" su slavili na Vembliju 0:1, a jedini pogodak postigao je Markus Rašford (Rashford).

U prvom poluvremenu nekoliko dobrih prilika uz odličan tempo utakmice. U 18. minuti Antoni Marsijal (Anthony Martial) prolazi lijevom stranom, ali Igo Loris (Hugo Lloris) brani njegov udarac.

Heri Kejn (Harry Kane) postiže pogodak u 30. minuti, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Junajted u vodstvo dolazi pred sami kraj prvog poluvremena, Pogba je sjajnim pasom izbacio odbranu Totenhema, a Markus Rašford precizno loptu šalje iza leđa golmana Totenhema.

U drugom poluvremenu, Pogba je u tri navrata testirao kapitena reprezentacije Francuske na golu Totenhema, ali Loris odlično brani sve pokušaje.

Pokušao je Kristijan Eriksen (Christian Erriksen) u 67. minuti utakmice, ali njegov šut iz slobodnog udarca odlazi pored lijeve stative.

Junajted je do kraja utakmice sačuvao prednost i izjednačio se s Arsenalom na petom mjestu na tabeli uz šest bodova zaostatka za Čelsijem i mjestom koje vodi u Ligu prvaka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.