NOGOMET

NK Vlašić želi titulu i plasman u Prvu ligu FBiH ispred Travnika

Naše ambicije su porasle jer smo jesenas igrali najljepše i najpoštenije, a imamo optimalne uvjete za Prvu ligu

Hubjar, Nalić, Salihović i Dobrić: Cilj Prva liga

S. P.

14.1.2019

Nakon što je FK Vitez najavio bespoštednu borbu za prvaka Druge lige FBiH Zapad, te tako „zaprijetio“ ambicijama Travnika, to isto učinili su i iz NK Vlašić. Mada je nakon jesenje polusezone zbog navoda o neregularnosti prvenstva trener Salih Salihović sa saradnicima podnio ostavku, uprava Vlašića nije željela raskinuti ovu saradnju. 

Predsjednik Vlašića Hariz Aščić angažirao je kompletnu upravu i navijače koji su zatražili od stručnog štaba da ostane na klupi Turbećana, što je dalo rezultata. Tako će na klupi Vlašića pored Salihovića i dalje ostati Dženan Nali, Adnan Babić, Samir Dobrić, dr. Hamdija Hubjar i fizioterapetkinja Irhana Šakić, pred kojima je zadatak osvajanje titule prvaka i plasman u Prvu ligu FBiH.   

- Za petama smo vodećim Vitezu i Travniku i smatramo da, uz povoljniji raspored, imamo realne izglede da osvojimo titulu prvaka. Naše ambicije su porasle jer smo jesenas igrali najljepše i najpoštenije, a imamo optimalne uvjete za Prvu ligu. Uz manje dorade na stadionu bit ćemo spremni za nastupe u Prvoj ligi, na čijem smo pragu već ranije bili u dva navrata. Važno nam je da smo zadržali stručni štab kojem igrači i navijači vjeruju, te se nadamo da ćemo na kraju sezone svi zajedno slaviti - kazao je Aščić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.