SARAJEVO

Željini igrači obavili prvi trening pod Osimovom palicom, veliki interes navijača

Od novih imena na treningu se pojavio univerzalac Srđan Stanić, koji je nedavno raskinuo ugovor sa Zrinjskim, te Denis Žerić, koji se vratio s posudbe iz Igmana

Fena

14.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Fudbalski klub Željezničar danas je počeo pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

Od novih imena na treningu se pojavio univerzalac Srđan Stanić, koji je nedavno raskinuo ugovor sa Zrinjskim, te Denis Žerić, koji se vratio s posudbe iz Igmana.

Također, u ekipi se nakon suspenzije vratio i veteran Jadranko Bogičević, a Osim je na današnjoj konferenciji za medije rekao kako će iskusnom stoperu biti ponuđen novi ugovor.

Predsjednik kluba Nihad Selimović na današnjoj pres-konferenciji predstavio je novog šefa stručnog štaba Amara Osima, koji je zvanično na tu dužnost imenovan posljednjeg dana prošle godine.

Selimović je govorio i o situaciji u klubu nakon preuzimanja novog rukovodstva te o planovima za naredni period. On je naglasio da primopredaja u vodstvu kluba još nije ozvaničena.

- Nadam se da ćemo to uspjeti realizirati u toku ove sedmice. Poznato je da je račun bio blokiran i da su mnoge stvari iz proteklog perioda došle na naplatu. Trenutno su svi računi kluba operativni, a u proteklom periodu smo izvršili i određena plaćanja. Nadam se da će se do kraja mjesec izvršiti sve obaveze da bi klub mogao normalno raditi. Intenzivno radimo na kompletiranju dokumentacije za nastavak radova na infrastrukturi - kazao je Selimović.

Osim je s ''Plavima'' potpisao ugovor na tri i po godine. Trenersku karijeru počeo je u Omladinskoj školi Željezničara, a potom je preuzeo prvu ekipu s kojom je osvajao dvije titule prvaka i dva kupa Bosne i Hercegovine. Potom odlazi u Japan, gdje je predvodio JEF United, s kojim je osvojio Kup Japana. 

U sezoni 2009./2010. se vraća na Grbavicu i sljedeće četiri godine predvodi ''Plave'' do osvajanja tri titule i dva kupa BiH. Od decembra 2014. do novembra 2016. godine trenirao je katarski Al Karaitijat. Ukupno je Želju vodio na 292 utakmice, a ostvario je 178 pobjeda, 63 remija i 51 poraz.  

Nakon današnjeg okupljanja, testiranja i ljekarskih pregleda, ekipa Željezničara će u Sarajevu trenirati narednih nekoliko dana, a zatim 18. januara putuje u Međugorje, gdje će se pripremati do 30. januara.

Put u Antaliju na glavni dio priprema zakazan je za 1. februar, a "Plavi" će u Turskoj ostati do 12. februara. Željezničar će u pripremnom periodu odigrati četiri kontrolne utakmice, protiv Igmana iz Konjica (26. januara), Tuzla Cityja (29. januara) te ukrajinskih ekipa Vorskla Poltave (7. februara) i Oleksandrika (11. februara).




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.