NESTVARNO

Čudesni Mesi u 31. godini ima najbolju sezonu karijere, evo i zašto

Naširoko smatran najboljim igračem svijeta

Mesi: Trenutno najbolji strijelac i najbolji asistent liga petica. AFP

Net.hr

15.1.2019

Lionel Mesi (Messi) je sjajan nogometaš, s tim se svi mogu složiti. Osim što je naširoko smatran najboljim igračem svijeta, postoje vrlo uvjerljivi argumenti da je Argentinac i najveći svih vremena. 

I zaista, ako nastavi kako je krenuo ove godine, 2018./2019. mogla bi mu biti najbolja sezona u karijeri, što je zapanjujuće s obzirom na sve što je do sada postigao. Tridesetjednogodišnji Argentinac je u 19 utakmica (Liga prvaka i Primera) ove sezone postigao 23 pogotka i tome dodao 11 asistencija te je trenutno najbolji strijelac i najbolji asistent liga petica.

Ono što je posebno impresivno jest to da, prema brojkama, Mesi trenutno zaista i igra najbolju sezonu karijere. 

Naime, Mesi ove sezone u prosjeku postiže 1,73 pogotka i asistencija po utakmici (90 minuta, ne računajući jedanaesterce). Njegova najbolja sezona do ove godine bila je 2012./2013., kada je postizao 1,65 pogodaka/asistencija po utakmici.

Lani je Argentinac, također, bio impresivan, sa 1,23 pogotka i asistencija po utakmici, a čak i njegovoj najslabijoj sezoni (2013./2014., kada je trpio od povreda) je upisivao 1,08 pogodaka i asistencija po utakmici. Ovakve brojke zaista ne bi trebale biti moguće, ali Mesi nas je odavno navikao da ono što on radi na terenu prkosi razumu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.