REPREZENTATIVCI

Kenan Kodro: Možda ostanem u Danskoj

Imam 25 godina i želim igrati, rekao je Kenan Kodro

Kodro: Stvari se mogu promijeniti preko noći

G.Š.

16.1.2019

Naš reprezentativni napadač Kenan Kodro u petak je počeo pripreme s danskim velikanom Kopenhagenom iako se špekuliralo da će se već ove sezone vratiti u Španiju.  

- Nema ništa novo. Kenan je u Kopenhagenu, gdje je počeo pripreme, saznajemo od Kenanovog oca Mehe, nekadašnjeg asa Veleža, Real Sosijedada, Barcelone, Tenerifa, Deportiva i Makabija Tel Aviv, te bivši trener Real Sosijedada, selektor našeg državnog tima i šef struke Sarajeva, Serveta...

Kenan je po povratku u Kopenhagen prvo obavio razgovor sa šefom stručnog štaba Kopenhagena Stelom Solbakenom (Stale Solbakken), čiji konačan ishod čekaju Atletik Bilbao, Valjadolid, Rajo Valjekano i Sporting Hihon.

- Moja situacija nije onakva kakvu sam očekivao kad sam došao u klub – iskren je Kenan Kodro, koji nije zadovoljan statusom u ekipi.

Od minulog ljeta, u ukupno 19 utakmica u svim takmičenjima, odigrao je samo 928 minuta i postigao šest golova. Samo po dolasku u Kopenhagen bio je starter, a potom je prekomandovan na klupu za rezerve.

- Možda se stvari promijene. Imam 25 godina i želim igrati. Možda ostanem. Unaprijedio sam mnoge stvari koje je trener tražio od mene. Međutim, o ekipi ne odlučujem ja, a u fudbalu se nikad ne zna ništa unaprijed. Stvari se mogu promijeniti preko noći. Znam samo da je meni najbitnije da igram - rekao je Kodro.

 Sve se brzo promijenilo  

- Došao sam u Kopenhagen jer su i trener i čelnici kuba pokazali da me žele, da ne kažem da su insistirali da dođem. Međutim, sve se brzo promijenilo, nažalost. Ne znam zašto - kazao je Kodro.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.