MAJSTORI TRANSFERA

Borusija Dortmund odlučna: Njima više nećemo prodavati najbolje igrače

Do savršenstva doveli praksu "kupi jeftino, prodaj skupo"

Borusija Dormund: Zarađuje ogroman novac na transferima. AFP

Avaz Sport

16.1.2019

Trenutno vodeća ekipa njemačke Bundeslige Borusija Dortmund u posljednjih nekoliko godina pokazala je nogometnom svijetu da su pravi majstori transfera. 

"Milioneri" su do savršenstva doveli praksu "kupi jeftino, prodaj skupo" i u posljednje tri godine od transfera zaradili više od 400 miliona eura.

Usman Dembele (Ousmane), Pjer Emerik Aubemejang (Pierre-Emerick Aubameyang), Kristijan Pulišić (Christian), Šinđi Kagava (Shinji Kagawa) i još nekoliko igrača donijeli su Borusiji Dortmund goleme profite. 

Sportska politika "Milionera" neće se mijenjati ni u budućnosti, no ipak, prema pisanju uglednog ''Bilda'', jednom klubu više neće prodavati svoje igrače. 

Naravno, riječ je o njihovom glavnom konkurentu Bajern Minhenu, koji je posljednjih godina kupovao glavne zvijezde "Milionera" i tako ih znatno oslabio. 

- Članovi Borusijine uprave su se međusobno dogovorili da Bajernu više neće prodavati najbolje igrače i tako pomagati direktnom konkurentu za naslov. Borusija više ne želi biti povremeni igrač u borbi za naslov. nego će pokušati preuzeti dominaciju od Bajerna. To je politika s kojom su se svi složili i koja će biti stup moćne Borusije - stoji u ''Bildovom'' tekstu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.