DŽEDA

Pjanić asistirao, Ronaldo pogodio i donio Juventusu trofej Superkupa Italije

"Rosoneri" meč završili s deset igrača

Avaz Sport

16.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Juventus je u Džedi golom Kristijana Ronalda (Cristiano), a nakon asistencije Miralema Pjanića pobijedio Milan 1:0 i osvojio Superkup Italije. 

Juventus je bio konkretniji na početku meča. U 4. minuti zaprijetio je Daglas Kosta (Douglas Costa) iskosa s desne strane, ali je lopta prošla pored stative. Četiri minute kasnije, na drugoj strani pokušao je Hakan Čalhanoglu (Hakan Çalhanoğlu), ali nije bilo opasnosti po gol "Stare dame". 

Milan je sredinom prvog dijela zaigrao mnogo bolje, međutim, Juventusova odbrana bila je na visini zadatka. U 44. minuti naš Miralem Pjanić zaradio je žuti karton, a do odlaska na odmor mreže su mirovale.

Drugo poluvrijeme bolje je otvorio Milan. U 47. minuti Patrik Kutrone (Patrick Cutrone) šutirao je lijevom nogom, međutim, lopta je pogodila prečku i ostalo je 0:0. Deset minuta kasnije Pjanić je pokušao, no udarac bh. veznjaka je bio veoma slab. 

Ipak, u 62. minuti Mali princ poslao je savršenu loptu prema Kristijanu Ronaldu, koji je glavom iz blizine zatresao mrežu Milana za vodstvo Juventusa od 1:0. 

Tri minute kasnije Pjanić je napustio igru, a umjesto njega ušao je Emre Džan (Emre Can). Nevoljama Milana nije bilo kraja. U 73. minuti nakon upotrebe VAR-a, drugi žuti karton, odnosno crveni dobio je Frank Kesi (Franck Kessié) zbog ružnog faula đonom na potkoljenicu Džana. 

I u nastavku je "Stara dama" kontrolira meč te je na kraju zasluženo slavila osvajanje prvog trofeja u sezoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.