BERLIN

Ibišević: Moj naporan rad se isplatio, ponosan sam na golove i rekorde

Kapiten Herte dao intervju za zvaničnu stranicu kluba

Ibišević: Odigrao više od 300 utakmica u Bundesligi. Herta

Avaz Sport

17.1.2019

Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević s dosta uspjeha nastupa za berlinsku Hertu. Dok se očekuje nastavak sezone u Bundesligi, kapiten "Stare dame" iz Berlina dao je intervju za zvaničnu stranicu kluba, u kojem je odgovorio na nekoliko zanimljivih pitanja. 

Kako ste proslavili kraj 2018. godine?

– Bio sam u Americi, posjećivao sam roditelje i sestru u Sent Luisu. Tamo sam se dobro opustio. To je bilo samo nekoliko dana, ali bilo je jako lijepo. 

Uzbudljiva prva polovina sezone za Hertu. Vaš komentar?

– Mislim da smo sezonu počeli dobro, bolje nego što smo očekivali. Onda smo pali u malu rutinu, gdje smo propustili da ostvarimo nekoliko dobrih rezultata. Mislim da je prva polovina sezone bila pristojna i da imamo dobru podlogu za još bolji rad do kraja sezone. Moramo nastaviti gdje smo počeli. 

U prvoj polovini sezone igrali ste 100. utakmicu u Bundesligi za Hertu. Šta to znači za Vas?

– Izuzetno sam ponosan što sam igrao toliko utakmica za ovaj klub. Ukupno, odigrao sam više od 300 utakmica u Bundesligi. S obzirom na način na koji je to bilo prije nego što sam došao ovamo, mnogi nisu očekivali da će se to dogoditi. Za mene, to je dokaz da se moj naporan rad ovdje isplatio.

Šta mislite o dosadašnjim ličnim dostignućima?

– Mogao sam možda imati još nekoliko golova, ali, sve u svemu, zadovoljan sam svojim nastupima. Ono što me veseli je što sam pomogao timu tako što sam postigao golove u DFB-Pokalu, kao i u Bundesligi. 

Počela je priprema za drugu polovinu sezone. Koji su Vaši prvi utisci o stanju tima?

– Izgledali su prilično dobro. Pauza je bila kratka pa nismo imali vremena da izgubimo svoje fizičko stanje. Fitnes trener nas, također, drži u formi. 

Kao iskusan igrač, pripremili ste se za drugi dio sezone mnogo puta ranije. Možete li objasniti značaj ovih prvih nekoliko dana za igrača?

– Program treninga koji smo upravo započeli je iscrpljujući za svakog igrača i ne mogu reći da se to toliko raduje. Ali za nas je veoma važno da se dobro pripremimo i takve sesije kao što su one koje smo radili danas su važan pokazatelj za trenerski tim, da vidimo u kakvom smo stanju. 

Jeste li postavili sebi ličnu metu za drugu polovinu sezone?

– Više volim da pokušavam da učinim svoje najbolje za tim svaki put kada igram. Ipak imam jedan cilj – bio sam ovdje četiri godine, a svake sezone uvijek bolje u prvoj polovini nego u drugoj. Naš cilj mora biti da to promijenimo ove godine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.