NEVJEROVATNO

Libanonci ispali iz Azijskog kupa zbog žutog kartona u 99. minuti

Luda završnica

Azijski kup: Libanon ispao zbog žutog kartona. Screenshot

Avaz Sport

18.1.2019

Na ovogodišnjem Azijskom kupu, koji se igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, završnica takmičenja u grupama bila je više nego zanimljiva. 

Takmičenje se igra u šest grupa po četiri reprezentacije, a u nokaut-fazu plasman su ostvarile dvije najbolje ekipe iz svake grupe te četiri najbolje trećeplasirane selekcije. 

U jednoj od grupa, u borbi za prolazak kao najbolje trećeplasirani bili su Bahrein, Kirgistan, Oman, Vijetnam, Libanon i Palestina. Svi osim Palestine pobijedili su svoje protivnike, a Libanonci su ispali na nevjerovatan način. 

Njima je protiv Sjeverne Koreje trebala pobjeda od barem četiri gola razlike kako bi se izjednačili s Vijetnamom, dok bi im rezultat 4:1 donio eventualni žrijeb jer bi po svim drugim parametrima bili izjednačeni.

Sjeverna Koreja je povela u 9. minuti, ali su Libanonci okrenuli i golom u osmoj minuti sudijske nadoknade došli do 4:1. Još jedan gol garantirao bi im prolazak, a ovako su imali osiguran barem žrijeb u dvoboju s Vijetnamom. No, u sljedećem napadu dobili su žuti karton i na kraju ispali po fer-plej kriteriju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.