NJEMAČKA

Bajern savladao Hofenhajm na otvaranju proljetnog dijela Bundeslige

Bavarci slavili u gostima

Njemačka: Bajern pobijedio Hofenhajm. AFP

Avaz Sport

18.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Bajern Minhen je na otvaranju proljetnog dijela Bundeslige u gostima savladao Hofenhajm rezultatom 3:1.

Tim Nike Kovača bolje je otvorio utakmicu, a prvu veliku priliku Bavarci su imali u 11. minuti kada je Robert Levandovski (Lewandowski) šutirao unutar šesnaesterca, ali je lopta otišla pored gola. Osam minuta kasnije, pokušao je i Tomas Miler (Thomas Muller), ali je i on poslao loptu pored lijeve stative. Bajern je u vodstvo došao u 34. minuti kada je Leon Gorecka (Goretzka) primio loptu u šesnastercu i šutirao. Lopta je pogodila nekoga od igrača, promijenila smjer i prevarila golmana domaćina Olivera Baumana (Baumann), koji je ostao nemoćan.

I kada se činilo da će se na odmor otići s minimalnim vodstvom gostiju, Bavarci su u prvoj minuti nadoknade zatresli mrežu Hofenhajma. David Alaba je poslao fantastičnu loptu u prostor koju je pokupio Gorecka i brzom reakcijom ispred golmana domaćina zabio u donji lijevi ugao i tako postavio rezultat prvog poluvremena. 

U nastavku se igralo uglavnom na sredini terena, a Bavarci su kontrolirali posjed lopte.  U 50. minuti Kingsli Koman (Kingsley Coman) je dalekometnim projektilom pokušao da ugrozi gol Hofenhajma, no golman domaćina bio je na visini zadatka i fantastično mu  odbranio. Tri minute kasniije, priliku na drugoj strani imao je Kerem Demirbej (Demirbay), ali je iz blizine poslao loptu preko gola Bavaraca. 

Hofenhajm je smanjio u 59. minuti Niko Šulc (Nico Schulz) je nakon sjajnog pasa prošao kroz odbranu Bavaraca i preciznim šutem savladao Nojera (Neuer) za 2:1. Sve dileme oko pobjednika riješene su u 87. minuti kada je nakon asistencije Milera, Levandvoski pogodio mrežu domaćina za konačnih 3:1.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.