ENGLESKA

Liverpulu nakon preokreta pripala golijada protiv Kristal palasa

"Crveni đavoli" upisali sedmu uzastopnu pobjedu

Engleska: Liverpul nakon preokreta savladao Kristal palas. AFP

Avaz Sport

19.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Nogometaši Liverpula su u 23. kolu engleske Premijer lige u fantastičnom meču na Enfildu, nakon preokreta, savladali Kristal palas rezultatom 4:3.   

Domaćine je šokirao Andros Taunsend (Townsend) u 34. minuti, kada je unutar šesnaesterca sjajno ispratio loptu i pogodio za veliko slavlje gostiju. Ipak, u 48. minuti "Redsi" su došli do izjednačenja. Mohamed Salah je pokazao zašto je jedan od najboljih nogometaša današnjice i majstorskim udarcem loptu poslao u donji desni ugao gola gostiju za 1:1. 

"Redsi" su do potpunog preokreta došli u 54. minuti. Nabi Keita (Naby) je poslao loptu koju je primio Roberto Firmino, koji je šutirao. Lopta je promijenila smjer, prevarila golmana gostiju i odsjela u mreži za 2:1. Radost domaćina nije dugo trajala pošto je u 66. minuti uslijedio novi šok. Luka Milivojević je izveo korner, a Džejms Tomkins (James) bio najviši u skoku i preciznim udarcem glavom loptu pospremio u mrežu Liverpula za 2:2. Liverpul je do novog preokreta došao u 75. minuti. Mohamed Salah, je sretno zabio po sredini gola i donio "Redsima" novo vodstvo 3:2. Na 4:2 povisio je Sadio Mane u 94. minuti meča, a u 96. minuti Maks Mejer (Max Meyer) pogodio za konačnih 4:3. Liverpul je ovaj meč završio s deset igrača, pošto je u 89. minuti Džejms Milner (James) zaradio drugi žuti karton. 

Mančester junajted upisao je sedmu uzastopnu pobjedu pošto je na Old Trafordu pobijedio Brajton rezultatom 2:1. "Crveni đavoli" su u vodstvo došli u 27. minuti, kada je mrežu gostiju iz penala pogodio Pol Pogba (Paul). 

Na 2:0 povisio je u 42. minuti Markus Rašford (Marcus Rashford) kada je primio odličnu loptu kroz sredinu i mirno pogodio desne rašlje gola Brajtona. Konačnih 2:1 postavio je Paskal Gros (Pascal Gross) u 77. minuti meča.  

Ostali rezultati: 

Njukasl - Kardif 3:0 

Bornmut - Vest Hem 2:0

Sauthempton - Everton 2:1

Votford - Barnli 0:0

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.