ENGLESKA

Arsenalu pripao londonski derbi protiv Čelsija, Kolašinac odigrao cijeli meč

23. kolo Premijer lige

Engleska: Arsenal pobijedio Čelsi. AFP

Avaz Sport

19.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U okviru 23. kola engleske Premijer lige Arsenal je u velikom londonskom derbiju savladao Čelsi rezultatom 2:0.

Prvu veliku priliku na meču imao je Arsenal u 8. minuti kada je savršen centaršut u šesnaesterac dočekao Sokratis, koji je glavom šutirao malo pored gola. "Topnici" su  nastavili da napadaju, a do vodstva su došli u 14. minuti. Hektor Belerin (Hector Bellerin) je dodao do Aleksandra Lakazeta (Alexandre Lacazete), koji je unutar šestnaesterca pokazao sjajnu pribranost i pospremio loptu u mrežu gostiju za 1:0. Tri minute kasnije zaprijetio je i Pjer Emerik Aubemejang (Pierre-Emerick Aubameyang), a njegov snažan šut golman Čelsija je jedva odbranio. U 39. minuti na semaforu je pisalo 2:0. Loran Kosćelni (Laurent Koscielny) se dobro snašao u petercu i zabio neobičan gol. Francuz je pogodio tijelom, ali i takvi golovi se broje, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 2:0 za Arsenal. 

I u drugom poluvremenu, Arsenal je bio konkretniji. U 47. minuti u obećavajućoj šansi našao se Sead Kolašinac, no on je zaustavljen na putu prema golu jer mu je sviran ofsajd. Nakon toga "Plavci" su pokušavali da dođu do neke ozbiljnije prilike, no nisu uspijevali. U 77. minuti Eden Azar (Hazard) je pokazao sjajnu tehniku, došao do šesnaesterca, ali je loše šutirao i lopta je završila na tribinama. Arsenal je do kraja meča kontrolirao igru i zasluženo slavio novu pobjedu. 

Arsenal je ovim trijumfom zadržao 5. mjesto na tabeli. "Topnici" sada imaju 44 boda, tri manje od "Plavaca" koji su na 4. mjestu, koje vodi direktno u Ligu prvaka. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.