U SVOM STILU

Murinjo: Ako je otac taj koji stalno educira dijete, ono će na kraju voljeti majku

Radi kao stručni komentator na televiziji beIN Sport

Murinjo: Iznio nekoliko vrlo zanimljivih stavova. AFP

Avaz Sport

20.1.2019

Žose Murinjo (Jose Mourinho) od ovog vikenda radi kao stručni komentator na televiziji beIN Sport. Harizmatični portugalski stručnjak iznio je nekoliko vrlo zanimljivih stavova.

Obzirom da je nedavno dobio otkaz na klupi Mančester junajteda, još uvijek su u fokusu dešavanja iz svlačionice "Crvenih đavola". 

Tako je Posebni objašnjavao neke stvari, ali na malo drugačiji način. 

- Da li sam se svađao sa Lukom Modrićem? Ne. Da li sam se svađao sa Havijerom Zanetijem (Javier Zanetti)? Ne. Da li sam se svađao sa Markom Materacijem (Marco Materazzi)? Ne. Da li sam se svađao sa Frenkom Lampardom (Frank)? Ne. Da li sam se svađao sa Nemanjom Matićem? Ne. Mogao bih ovdje sjediti i navoditi primjere dva sata kada su u pitanju igrači s kojima nisam imao nikakvih problema. Evo i Vilijan (Willian) na primjer. Da li sam se svađao s njim? Ne. A zašto nisam? - upitao je Murinjo prisutne.

Posebni je zatim u nastavio u svom stilu.

U današnje vrijeme, u procesu edukacije igrača, ti kao menadžer ne smiješ biti sam. To vam je kao u porodici. Ako je otac taj koji stalno educira dijete, ono će na kraju voljeti majku, a mrziti oca - objašnjavao je Murinjo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.