ITALIJA

Napoli nastavio pobjednički niz: Na San Paolu poražen Lacio

Gosti meč završili s desetoricom igrača

Italija: Napoli u derbiju kola savladao Lacijo. AFP

Avaz Sport

20.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U derbiju 20. kola italijanske Serije A Napoli je pobijedio Lacio rezultatom 2:1.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Lacijo u 5. minuti kada je Sergej Milinković-Savić dočekao precizan centaršut na rubu peterca i fino glavom pucao uz lijevu stativu, međutim golman domaćih bio je na visini zadatka i odbrani njegov udarac. Napoli je zaprijetio u 13. minuti kada je Arkadijuš Milik (Arkadiusz) pratio dugu loptu sa boka i šutirao s otprilike 11 metara, ali je pogodio prečku. Isti igrač pokušao je i u 23. minuti, ali je njegov udarac odbranio golman Lacija. 

Napoli je do vodstva došao u 34. minuti kada je nakon fenomenalne akcije Dris Mertens (Dries) sjajno asistirao Hose Kalejonu (Jose Callejon), koji je završio akciju odličnim šutem i zatresao mrežu gostiju za 1:0. Samo tri minute kasnije, Napoli je udvostručio prednost. Milik maestralno pogodio iz slobodnjaka za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

Domaćini su prvi zaprijetili i u nastavku. U 58. minuti Fabian Ruizje prelijepo prošao dva odbrambena igrača i došao na rub kaznenog prostora odakle je šutira, ali lopta je pogodila prečku. Odmah nakon toga na drugoj strani zaprijetio je Ćiro Imobile (Ciro Immobile), no njegov šut odbranio je golman Napolija Aleks Meret (Alex). 

Ipak, u 65. minuti nakon asistencije Žoakina Koree (Joaquin Correa), Imobile se našao u dobroj poziciji i pogodio za smanjenje rezultata na 2:1. U 70. minuti gosti su ostali sa igračem manje na terenu, pošto je Frančesko Ačerbi (Francesco Acerbi) nakon užasnog starta nad protivnikom zaradio direktan crveni karton. Nakon toga, očekivano domaćini su kontrolirali igru, a do kraja meča promjene rezultata nije bilo. U poraženom timu Senad Lulić s kapitenskom trakom odigrao je cijeli meč, a u 92. minuti zaradio je i žuti karton. 

Napoli sada ima 47 bodova na drugom mjestu na tabeli, odnosno šest manje od vodećeg Juventusa, koji ima i utakmicu manje. S druge strane, Lacio zauzima petu poziciju s 32 osvojena boda. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.