POTRESNA VIJEST

Nestao najskuplji igrač Kardifa: Avion je tražio dozvolu za slijetanje, od tada mu se gubi svaki trag

Emilijano Sala tokom ovog vikenda napustio je Nant, koji trenira proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić. i prešao u Premijer ligu za 17 miliona eura

Emilijano Sala. Arhiv

Avaz Sport

22.1.2019

Francuska kontrola leta potvrdila je da je u ponedjeljak navečer s radara nestao privatni avion koji je letio iz Nanta prema Kardifu.

U avionu se nalazio Emilijano Sala (Emiliano, 28), nogometaš koji je bio zvijezda ovog prijelaznog roka. On je tokom vikenda napustio Nant, koji trenira proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, i prešao u Kardif za rekordnih 17 miliona eura.

Strahuje se da se avion srušio iznad Engleskog kanala. 

- Primili smo poruku u ponedjeljak u 20.23 da je mali avion nestao s radara otprilike 25 kilometara od otoka Gernzi u Engleskom kanalu. Odmah smo pokrenuli potragu i operaciju spašavanja, u koju su uključeni helikopteri i brodovi. U avionu je bilo dvoje ljudi, a potragu smo morali prekinuti u dva ujutro, zbog pogoršanja vremena. Još nema traga avionu - objavila je engleska policija.

Kontrola leta potvrdila je da se avion, koji je letio iz Nanta ka Kardifu, nestao s radara u 20.30 po lokalnom vremenu.

- Možemo da potvrdimo da je avion PA 46 Malibu tražio dozvolu za vanredno slijetanje, kada je bio na visini od 700 metara. Od tada mu se gubi trag - kaže se u saopćenju policije. 

- Nažalost, mislim da nisu živi" - rekao je šef policije.

Argentinski napadač i najbolji golgeter kluba koji vodi Vahid Halilhodžić postigao je 13 golova od početka sezone, što mu je i omogućilo transfer u najjaču ligu svijeta.

Posljednji pozdrav

Potresna vijest koja je šokirala Francusku i Englesku dolazi samo desetak sati nakon lijepog rastanka Sale i Nanta.

Klub, za koji je u tri i po godine u 133 nastupa postigao 48 golova, sinoć se na društvenim mrežama od omiljenog golgetera oprostio tako što mu je zahvalio na svemu što je učinio za "Kanarince".

Sala je okupio sve donedavne saigrače i fotografirao se s njima uz poruku "Posljednji pozdrav". 


Eksplozija usred sezone

Argentinac je u Francusku stigao kao tinejdžer i potpisao za Bordo, u kojem ipak nije iskoristio svojih pet minuta, pa je išao na posudbu u Orlean, Nior i Kaen.

U Nant je stigao u julu 2015. godine za obeštećenje od milion eura, a po 12 golova je postizao u prethodne dvije sezone. Ništa nije nagovještavalo da će uslijediti ovakva eksplozija u ovoj sezoni, što je Nant uspio višestruko naplatiti.

Sala je visok 187 centimetara, ali ga, osim skok igre, krasi i odlična nožna tehnika i osjećaj za igru. Ostaje da se vidi kako će se snaći u Premijer ligi i timu kojem očajnički trebaju bodovi u borbi za opstanak u elitnom rangu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.